Neotam

Innholdsfortegnelse:

Video: Neotam

Video: Neotam
Video: Заменители сахара | как я похудел на 80 кг | Сукралоза спленда и неотам: вред, польза, формула | #42 2024, September
Neotam
Neotam
Anonim

Neotam er et kunstig søtningsmiddel som ikke er mat, som er mellom 7000 og 13 000 ganger søtere enn sukker. Neotam er også kjent som E 961 og N- (N- (3,3-dimetylbutyl) -L-a-aspartyl) -L-fenylalanin 1-metylester. Den brukes til å søte all slags mat og drikke, og kan brukes alene eller i kombinasjon med annen søtningsmiddel eller mat.

Denne sukkererstatningen absorberes godt av kroppen og akkumuleres ikke i den. I tillegg ble Neotam godkjent av EU i 2010, og så langt er det ikke funnet noen bivirkninger.

Neotam har vært gjenstand for mer enn hundre studier. Etter å ha gjennomgått studiene kunngjorde den amerikanske føderale mat- og medikamentadministrasjonen (FDA) at bruk av neotam som søtningsmiddel og smak av mat og drikke er helt trygt og ikke har noen innvirkning på kroppen vår og vår utvikling. Vurderingen av den amerikanske føderale mat- og medikamentadministrasjonen er basert på studier utført på mennesker og dyr som har tatt en mengde neotam, som langt overstiger forventet forbruk.

Resultatene av forskningen bekrefter at neotam kan brukes selv av gravide og ammende kvinner, barn og personer med diabetes og de som lider av fenylketonuri. Den har samme søte smak som sukker, men på grunn av dens sterke søtningsegenskaper bør den brukes i ekstremt små mengder.

Sammensetning av neotam

Iskrem
Iskrem

Neotam inneholder aminosyrer, asparaginsyre og fenylalanin.

Historien om neotam

Neotam er arbeidet til selskapet NutraSweet, som også er skaperen av aspartam. Neotam ble produsert av kjemikere på slutten av det tjuende århundre. Målet var å gjøre det nye kunstige søtningsmiddelet betydelig søtere enn aspartam og også å oppløses lettere i vann og alkoholholdige drikker. I tillegg ønsket produsentene at neotam ikke etterlot en bitter ettersmak, som de fleste kunstige søtningsmidler, og jobbet hardt i denne retningen.

Kjemikerne klarte å oppfylle sine intensjoner, og neotam viste seg å være mye bedre enn aspartam og acesulfam K, som etter bruk etterlater en spesifikk litt bitter smak i munnen. På begynnelsen av det tjueførste århundre ble neotam godkjent for generell bruk av US Federal Food and Drug Administration og EU, og hittil har dette søtningsmiddelet blitt godkjent for bruk i over femti land, inkludert USA, Canada, Russland og Kina., Japan, Israel og Iran. Neotam er også til stede på det bulgarske markedet.

Neotam-produksjon

Dette krystallinske eller granulære pulveret er et derivat av ikke-mat kunstig søtningsmiddel aspartam og er tretti til seksti ganger søtere enn det. Neotam syntetiseres fra aspartam og 3,3-dimetylbutylaldehyd ved spesifikk kjemisk behandling. Kjemikaliet vaskes, tørkes og pakkes deretter.

Daglig dose neotam

Det anbefales å ta 0,1 mg av stoffet per kilo menneskelig vekt. På grunn av dets tilknytning til aspartam, som i økende grad betraktes som et kreftfremkallende og giftig søtningsmiddel, neotam har blitt studert og testet mange ganger av forskere. Det er utført mange eksperimenter på dyr og mennesker, noe som viser at inntaket av neotam, selv i mengder som overstiger den forventede daglige dosen, ikke påvirker veksten og utviklingen av avkommet. Ingen toksiske effekter ble observert selv med mengder som overstiger opptil 40.000 ganger den forventede daglige dosen.

Valg og lagring av neotam

Dette kunstige søtningsmidlet er tilgjengelig i form av tabletter eller pulver, pakket i vakuumpakker, og disse produktene preges av lavere pris. Vi tilbyr søtningsblandinger med neotam. Når du kjøper neotam eller produkter som inneholder det, må du alltid sjekke utløpsdatoen. Hvis det oppbevares på et tørt, mørkt og kjølig sted, kan en pakke neotam brukes i opptil fem år.

Tyggegummi
Tyggegummi

Fordeler med neotam

Selv om forbrukere fortsatt mistroer dette produktet, har det vist seg å være et ufarlig søtningsmiddel. Neotam erstatter helt sukker i mange produkter som frokostblandinger, frosne desserter, iskrem, tyggegummi, bakverk, puré, juice, shakes, nektar og mer. Den kan brukes umiddelbart eller brukes i en hvilken som helst kulinarisk oppskrift som krever varmebehandling. I begge tilfeller er smaken fortsatt god.

Neotam har lite kalorier og passer for overvektige som prøver å følge spesielle dietter, men kan ikke forestille seg livet uten noe søtt. Personer med diabetes kan også nå spise favorittdessertene sine, og erstatte sukkeret med neotam uten å ha bivirkninger på helsen.

Samtidig viser studier at neotam kan brukes av gravide og ammende kvinner, da det ikke har noen konsekvenser for fostrets utvikling. Imidlertid bør forventede mødre ikke glemme at det i denne viktige perioden for dem er bra å ta produkter med høy næringsverdi, og neotam er ikke blant dem. Derfor bør gravide kvinner og de som ammer, konsultere en spesialist før de bruker søtningsmiddelet.

Det er også bevist at neotam det kan også brukes av barn fordi det ikke påvirker utviklingen og ikke fører til endringer i deres atferd. Imidlertid er forbruket ikke sterkt anbefalt for barn under 2 år, fordi de mest trenger naturlig mat rik på næringsstoffer. Ifølge forskere kan neotam inngå i det sunne kostholdet til barn som lider av fedme, så lenge foreldrene tidligere har konsultert en barnelege.

Neotam har vært gjenstand for forskning i tjue år. Det er bevist at det ikke har noe med bakterier i munnhulen å gjøre og heller ikke forårsaker tannråte. Karies kan fås fra andre ingredienser i maten, men ikke fra E 961.

Skader fra neotam

Til tross for de mange studiene som er utført med neotam, noen forskere fremdeles insisterer på at denne sukkererstatningen er skadelig og ikke mindre giftig enn andre kunstige søtningsmidler. Dessuten er det ifølge noen forskere inntaket av andre søtningsmidler enn sukker som gjør kroppen "forvirret" og går opp i vekt. Derfor, med diettdrikker og matvarer som inneholder både neotam og aspartam, bør sakkarin og sukralose og til og med stevia være forsiktig og i ingen tilfeller overdrive det.