Skader Og Fordeler Med Olje

Video: Skader Og Fordeler Med Olje

Video: Skader Og Fordeler Med Olje
Video: GET SHINY HAIR,SILKY HAIR, SOFT HAIR ,SMOOTH HAIR NATURALLY~ HOMEMADE HAIR MASK FOR DRY DAMAGED HAIR 2024, September
Skader Og Fordeler Med Olje
Skader Og Fordeler Med Olje
Anonim

Olje er et av de mest brukte produktene i hvert hjem. Den brukes til salater, til steking, steking, baking og som et supplement til supper. Fra tidlig barndom lærte vi oss at oljen er veldig nyttig, men hvordan oljen virker på kroppen vår, er det få mennesker som vet.

Det er kjent at oljen er et av de beste fettene i smak og kvalitet, med høy næringsverdi og lettere å fordøye av kroppen.

Oljen inneholder verdifulle næringsstoffer. Den inneholder mange vitaminer - vitamin A og vitamin D, vitamin E og vitamin F. Den viktigste fordelen med oljen over animalsk fett er at den inneholder umettede fettsyrer, som er et obligatorisk element i et sunt kosthold og er aktivt involvert i. prosessen med dannelse av membraner i celler og kapper av nervefibre.

Oljen hjelper til med å bli kvitt dårlig kolesterol, normaliserer tilstanden til blodkarets vegger. Derfor er oljen en av de beste hjelperne i forebygging av aterosklerose, som ofte er årsaken til utvikling av mange sykdommer i det kardiovaskulære systemet, samt sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen.

Solsikkeolje
Solsikkeolje

Raffinert olje oppnås på to måter - kaldpressing og varmpressing. Kaldpressing gjøres ved å presse frøene og samle den resulterende oljen. Denne oljen er den mest nyttige, men den har kort holdbarhet.

Den andre måten å trykke på - varm - består i å forvarme frøene, og deretter - på å presse dem. Denne oljen er mørkere og mer duftende, men den har færre næringsstoffer enn kaldpresset.

Hvis du varmes opp varmpresset olje til høy temperatur, dannes farlige kreftfremkallende stoffer i den. Den raffinerte oljen, som oppnås ved å trekke ut ekstraktet fra frøene, kan varmes opp til høye temperaturer uten helseskade.

Den største ulempen med raffinert olje er at mange kjemikalier er involvert i raffinering, og det er umulig å fjerne dem helt. Rester av dem kommer inn i kroppen og har en negativ innvirkning på den.

Menneskekroppen har vanskelig for å absorbere store mengder olje. Det byrder magen, leveren og leddene. Den tillatte daglige normen er tre ss olje.

Anbefalt: