Frådhet - En Av De Syv Dødssyndene

Video: Frådhet - En Av De Syv Dødssyndene

Video: Frådhet - En Av De Syv Dødssyndene
Video: De Syv Søstre 2024, September
Frådhet - En Av De Syv Dødssyndene
Frådhet - En Av De Syv Dødssyndene
Anonim

Frossenhet er en av de syv dødssyndene i den kristne religionen. Den er i stand til å bringe en person til en bestial tilstand, og derfor benekter kristendommen det - det er en av formene for den bredere motviljen.

I vår tid legger vi mindre vekt på fråtsing enn fedme, som vanligvis skyldes at vi ikke kan slutte å stappe.

Italienske psykologer hevder at det er flere faser med tråkk. Den første fasen begynner ganske uskyldig, vanligvis under påvirkning av en eller annen ekstern faktor. Svært ofte er dette annonser eller en nabo som drikker noe eller gleder seg over den nye isen hun har kjøpt.

Uten å vite det er vi allerede i butikken og om noen minutter spiser vi den nye maten for oss, uten å stoppe før den er over. I andre fase sitter vi allerede ved et bord rotete med alt vi kan finne hjemme.

Etter litt tid brukt ved bordet for å ødelegge matforsyningen, har vi allerede følelsen av at vi har spist. Men en lumsk stemme hvisker til oss: Spis, du begynner på det irriterende kostholdet i morgen! Se hvor mange delikatesser som fremdeles ligger på bordet! Og vi utsetter dietten en stund.

Øl mage
Øl mage

Den tredje fasen er allerede den verste. Det har psykologiske konsekvenser. Vi sitter, det er ingen mat foran oss, men vi føler tyngde, vi har vanskeligheter med å puste, vi kaster opp og vi føler oss forferdelig, som om vi har syndet mye.

Denne fasen blir fulgt av harmen som oppstår fra følelsen av at vi er maktesløse til å stoppe når vi går til kjøleskapet for femtende gang. For ikke å nevne angeren vi føler hvis vi ikke kan unngå å spise om natten.

For ikke å komme til hele stormen av følelser, må vi prøve å leve våre liv og hver dag til det fulle, tenke på andre ting i tillegg til å spise.

I dag - ikke i morgen! - Vi må innføre et forbud når vi vil ha noe søtt, etter at vi allerede har spist minst tre desserter.

Vi må slå av TV-en når de gir en ny appetittvekkende annonse for en delikatesse som vi ikke kan motstå. Og viktigst av alt - å sette et mål å oppnå i sanntid - for eksempel å miste et pund denne måneden og være i stand til å beholde det.

Anbefalt: