Vin I Henhold Til Retten - Syv Enkle Regler

Innholdsfortegnelse:

Video: Vin I Henhold Til Retten - Syv Enkle Regler

Video: Vin I Henhold Til Retten - Syv Enkle Regler
Video: Ikke vask gulvene med dette - du vil ikke bringe problemer inn i huset. Hva du ikke kan rengjøre 2024, September
Vin I Henhold Til Retten - Syv Enkle Regler
Vin I Henhold Til Retten - Syv Enkle Regler
Anonim

Det var en tid da matelskere fokuserte hovedsakelig på smak og kvaliteter, og drinkene før, under og etter det var bare for stemningen. Magen til disse gourmetene svelget uklokt mastik, deretter hvitvin, deretter rød, etterfulgt av likør for å gå tilbake til den hvite eller mørke drikken.

I dag vet flere og flere hvordan de skal velge alkohol i henhold til mat å kunne nyte drinkene maksimalt.

Hvis du ikke har tenkt på det ennå, er det noen enkle regler for å kombinere vin med mat.

Regel nummer 1: Enkel rett, enkel vin

Med den prøver vi å holde oss så langt som mulig i de samme tonalitetene mellom mat og drikke. Hvis parabolen bare har noen få grunnleggende smaker, må du ikke knuse den med vin med mange aromaer. Det er ganske mange vinprodusenter som har forstått dette og tilbyr friske og lette å drikke viner. Av de berømte franske vinene er for eksempel Lyon og Alsace.

Regel nummer 2: Regional matrett, regional vin

Vin og mat
Vin og mat

En typisk lokal rett, spesielt fra en vinregion, bør kombineres med lokal vin. For eksempel vil rødvin fra det trakiske lavlandet være veldig godt egnet for patatnik, trakisk kylling eller haidouk-kebab i stekt skorpe. Det vil absolutt bli satt pris på.

Regel nummer 3: Krydret rett, søt vin

Denne regelen er avhengig av at krydderne smelter i sukkeret og omvendt for å danne en ny balanse, ofte veldig hyggelig. Sushi, Wasabi-saus og Gurza traminer for eksempel. Det samme gjelder mange andre krydret mat.

Regel nummer 4: Elegant tallerken, elegant vin

Vin i henhold til retten - syv enkle regler
Vin i henhold til retten - syv enkle regler

Samt en vanlig rett med vanlig vin. Basert på denne åpenbare regelen, vil du vite når du skal ta ut hvilken vin. Det er mange gode bulgarske viner, og hvis du ikke finner veien rundt, er det mange rangeringer for dem.

Regel nummer 5: På en søt tallerken, mindre søt vin

Dette vil være retten som vil myke opp vinen og omvendt. Denne regelen viser at det er viktig å unngå overlappende toner og aromaer. Så uten Muscat otonel med eplepai, for eksempel, men tvert imot - det ville være ideelt for gåselever.

Regel nummer 6: Gammel vin er bare

Moden og berømt vin blir prøvd rituelt, uten noe som kan endre dens finesse. Dette betyr - uten mat eller i ekstreme tilfeller noe helt nøytralt.

Regel nummer 7: Osten - med hvitvin

Vin i henhold til retten - syv enkle regler
Vin i henhold til retten - syv enkle regler

I motsetning til hva mange tror, er de fleste oster mye bedre med hvitvin enn rød. Spesielt hvis de er geiter eller lignende, må de konsumeres med Gurza traminer.

Anbefalt: