Forhandlere Presser Gammelt Lam Til Lave Priser

Video: Forhandlere Presser Gammelt Lam Til Lave Priser

Video: Forhandlere Presser Gammelt Lam Til Lave Priser
Video: Parse Hoverboard Smart Balance Scootere, små reparationer, inde giramondo udskiftning af batteri 2024, September
Forhandlere Presser Gammelt Lam Til Lave Priser
Forhandlere Presser Gammelt Lam Til Lave Priser
Anonim

Kunder har advart om at bulgarske handelsmenn bare 20 dager før påske lokker forbrukerne med lave priser på lam, hvorav noen er fra i fjor.

Leger advarer kunder om å ikke lage kjøtt til tvilsomme priser, fordi ved å spare penger kan de skade helsen deres.

"Hvis en person bare blir kvitt en lidelse etter å ha spist foreldet kjøtt, vil den igjen stikke i lommen for å få medisiner og fravær fra jobben," sa legene.

De listige handelsmennene har redusert det gamle lammet til den fristende BGN 6 per kilo, og lurt forbrukerne om at de kjøper ferskt lam.

Lamhode
Lamhode

Lammeavfallet, som tilbys til priser under BGN 3 per kilo, har ofte blitt marinert i kaldt vann, eddik og salt for å maskere den dårlige lukten av gammelt kjøtt.

Svindelen kan bare oppdages når kjøttet er kokt. Eksperter sier at det gamle kjøttet, selv om det er tilberedt i flere timer, fortsatt er tøft.

National Sheep Breeding Association har kunngjort at de ikke forventer et hopp i lamprisene til påskeferien.

Foreningen oppfordrer kundene til å kjøpe kjøtt direkte fra gårder for å gjøre det lettere å spore kjøttets opprinnelse og kvaliteten.

lam
lam

Denne påsken er det mulig at nabolandet Serbia, og nærmere bestemt fra Bosilegrad, vil være den mest seriøse konkurransen for bulgarsk lam, når det gjelder priser.

Før den store kristne høytiden tilbyr serbere lam til 300 dinarer eller omtrent 5 leva per kilo i levende vekt. Ofte utnytter innbyggerne i Kyustendil disse tilbudene og sier at selv med transport koster lammet dem 7-8 leva per kilo.

"I Bosilegrad slakter de et lam på en ordre gitt over telefonen. De renser det, fjerner innvollene og de venter med et lam som henger på kroken i hagen. De drikker til og med hjemmelaget konjakk som et tegn på vennskap. Du betaler og dra. " - sier en 47 år gammel mann fra Kyustendil.

Landbruks- og matdepartementet rapporterer at gjennomsnittsprisen på lam på hjemmemarkedet er 13,78 BGN per kilo.

Anbefalt: