Skader Og Fordeler Med å Faste

Innholdsfortegnelse:

Video: Skader Og Fordeler Med å Faste

Video: Skader Og Fordeler Med å Faste
Video: How Intermittent Fasting Boosts Brain Power | Mark Mattson 2024, September
Skader Og Fordeler Med å Faste
Skader Og Fordeler Med å Faste
Anonim

Under sult skjer det en rekke alvorlige endringer i kroppen, noe som kan føre til alvorlige patologiske prosesser og til og med død.

Men akkurat som gift kan tjene som medisiner og medisiner kan være gift, slik vil sult under visse omstendigheter ikke skade, men gagner kroppen.

Den såkalte "Kurativ sult" ved å begrense mat, og noen ganger med fullstendig matopphør, har en positiv effekt. Det hjelper å overvinne en eller annen sykdom.

Effekten av sult i noen sykdommer, så vel som den utbredte og ofte upassende formidlingen av informasjon om denne metoden, førte til at den begynte å gå over i kategorien selvmedisinering utført av mennesker uten medisinsk opplæring. I visse tilfeller har den kraftige forverringen av helsen på grunn av sult et dødelig utfall.

Hva skjer i kroppen under sult?

I faste, hvor vi mister mat, men likevel tar vann, er prosessene som forekommer i kroppen delt inn i to trinn (det er det tredje som skjer etter 40 dagers faste, som tilsvarer døden).

I den første umiddelbart etter at matinntaket er avsluttet, begynner en intensiv nedbrytning av karbohydrater og den såkalte. ubalansert proteinfordeling. Som et resultat avtar mengden protein i kroppen. Denne perioden varer opptil to dager.

I løpet av den betinget differensierte andre perioden begynner intensiv smelting av fett. Det skal bemerkes her at inntil alle karbohydrater er brent i kroppen, er det ingen måte å starte et intensivt forbruk av fett.

Skader og fordeler med å faste
Skader og fordeler med å faste

Slik sett er ikke lossedagene som noen mennesker bruker på å spise bare epler eller gulrøtter, veldig effektive når det gjelder ekte smelting av fett. Effekten som oppnås i dette tilfellet er en reduksjon i kroppsvekt, men ikke fettlagre, da det ikke slutter å mette kroppen med karbohydrater.

Fôring bør gjøres veldig nøye, fordi metabolismen endres dramatisk etter lang tid, så vel som funksjonene til kjertlene i fordøyelsessystemet og leveren.

Feil ernæring etter langvarig faste kan drepe en person.

Under langvarig faste finner en rekke ekstremt komplekse prosesser sted, hvorav mange ikke er ubetydelige for kroppen. I tillegg akkumulerer kroppen stoffer som er veldig skadelige for den.

Vårt råd er ikke å ty til faste uten medisinsk tilsyn.

Skader og fordeler med å faste
Skader og fordeler med å faste

fordeler

Healing fasting har et veldig smalt bruksområde. Det er akseptabelt i noen sykdommer i mage-tarmkanalen, i noen psykiske lidelser som utvikler seg som et resultat av rus av produktene som dannes i kroppen med nedsatt metabolisme.

Faste er også nyttig i fedme. Denne metoden skal imidlertid bare brukes på resept fra lege.

Anbefalt: