Sunt - Damp

Innholdsfortegnelse:

Video: Sunt - Damp

Video: Sunt - Damp
Video: Iuliana Beregoi - Cum suna linistea (Official Video) 2024, September
Sunt - Damp
Sunt - Damp
Anonim

Damping er en av metodene som er veldig sunne! !!

Hvorfor? Vanligvis fordi krydder ikke brukes direkte og oppvaskene som er tilberedt på denne måten er lettere og lettere å fordøye.

Dette er en enkel metode og er spesielt egnet for tilberedning av grønnsaker og fisk. Det anbefales ikke for tilberedning av kjøtt, da det kreves høyere temperaturer ved tilberedning av kjøtt, som ikke sprer juice det inneholder.

Blant grønnsakene som er best egnet til å steke, er bladgrønnsaker, kjøttfulle grønnsaker - courgette og gulrøtter. Poteter kan tilberedes uten å skrelle for å bevare maksimal stivelse og næringsverdi.

Hva er det grunnleggende prinsippet med dampkoking?

Maten tilberedes bare med damp, som opprettes ved kokende vann og ikke kommer i direkte kontakt og har en konstant og ikke høy temperatur (i motsetning til for eksempel en trykkoker). På denne måten unngås store tap av mineraler, vitaminer og næringsstoffer.

Sunt - damp
Sunt - damp

Hemmelighetene til den perfekte dampen?

• Det er spesielle gryter for matlaging av "damp", som er ordnet oppå hverandre. Det du trenger er faktisk bare en gryte, rist og lokk - eller noe annet som lar deg holde maten hevet, over vannet;

• Maten plasseres ikke på forhånd, men når vannet koker;

• Vann skal ikke berøre maten under tilberedningen;

• Sørg for å legge på lokket under tilberedningen, og vær forsiktig så du ikke brenner deg når lokket er løftet;

• Fjerne grønnsaker når de er al dente: dette vil bevare aromaen og et mer attraktivt utseende;

• Hvis du vil formidle en spesiell smak og bestemmer deg for å steke mat, smak vannet med sitron, vin, eddik, krydder etter eget valg.

Anbefalt: