Myrra

Innholdsfortegnelse:

Video: Myrra

Video: Myrra
Video: Маркетинг план Мирра/Mirra.Подробный маркетинг план с расчетами 2024, September
Myrra
Myrra
Anonim

Myrra / Myrra / er en plante med en søt lukt, som når en høyde på 1,5 m. Stammen av myrra har en litt lilla farge, og bladene er fjæraktige, bregnerlignende, med hvite flekker og et hode med små hvite blomster.

Myrra vokser i åpne skogkledde områder og karrige steinete steder. Snarere ligner den en stor busk. Den vokser i Somalia og Etiopia, så vel som på den arabiske halvøya. Som en urt og medisin var myrra kjent for 4000 år siden.

Historie av myrra

Harpiksen fra myrra har vært verdsatt siden antikken på grunn av sin verdifulle aroma og helbredende egenskaper ved behandling av alvorlige sår. Egypterne brukte det som en hovedingrediens i balsamering av mumier. Myrra var så verdsatt at verdien var lik gull. Det har blitt brukt mange steder rundt om i verden i religiøse seremonier.

Denne urten er nevnt til og med i Bibelen, den er kjent i vinfremstilling i gamle tider. Romerske og gamle greske healere foreskrev mirre for uregelmessig menstruasjon og fordøyelsesproblemer. Det brukes som en kur mot forskjellige infeksjoner, inkludert syfilis.

Urten var også veldig vanlig i kinesisk folkemedisin. Healere har foreskrevet det mot leddgikt, revmatisme, sirkulasjonsproblemer, overgangsalder og til og med livmorsvulster. Myrra er kjent til og med i Ayurveda. I antikken ble myrra brukt til røkelse i religiøse ritualer og seremonier, slik som de som var viet gudinnen Isis.

Myrra
Myrra

Sammensetning av myrra

De viktigste kjemiske komponentene i myrra er kadin, α-pinen, sitronsyre, eugenol, eddiksyre, maursyre, forskjellige andre syrer og sesquiterpener. Myrra inneholder triterpener, flyktig olje, flavonoider.

Valg og lagring av myrra

Myrra kan finnes på markedet i form av essensiell olje og som et kosttilskudd i form av tabletter. Myrraharpiks kan kjøpes fra nettbutikker, men prisen er ganske solid. Eterisk olje skal oppbevares på et mørkt og tørt sted, borte fra barn.

Fordeler med myrra

Vi har sett det gjennom århundrene myrra brukes til å behandle forskjellige sykdommer. I dag brukes urten som et veldig godt antimikrobielt middel, som har vist seg å fungere på to komplementære måter. For det første stimulerer det produksjonen av hvite blodlegemer og for det andre - det har en direkte antimikrobiell effekt. Det brukes til å behandle infeksjoner i munnen - sår og betennelse i tannkjøttet. Urten er effektiv mot faryngitt og bihulebetennelse.

Myrra kan hjelpe med forkjølelse, samt laryngitt og plager i luftveiene. Det varmer kroppen og øker forsvaret mot forkjølelse. Senker høy kroppstemperatur. Lindrer muskelsammentrekninger og spasmer. Det tjener til meget god forebygging av hjerte- og karsykdommer fordi det reduserer nivået av dårlig kolesterol og virker mot indre blodpropper, noe som kan forårsake hjerteinfarkt.

Myrra
Myrra

Myrra har en veldig god gassavvisende og soppdrepende virkning, behandler spiseproblemer som parasitter og diaré. Myrraolje er beroligende og krampeløsende, noe som gjør den egnet for personer som lider av leddgikt, eksem, hemoroider, sprukket hud, kutt og til og med rynker. Myrra brukes tradisjonelt mot aldrende hud.

Myrra har gode slimløsende egenskaper, i tillegg beroliger det magen veldig bra. Roten er et godt antiseptisk middel, og avkok av det kan brukes til å behandle hund og slangebitt.

I Tyskland brukes den tørrende og mildt smertestillende effekten av myr til å behandle sår forårsaket av pressing av proteser på lemmer.

Brukt tidligere og nå som røkelse, renser myrra rommet og gir mental beskyttelse, men det bør fortsatt brukes i kombinasjon med andre urter. I det gamle Egypt brukte de en duftende blanding av kifa, hvis sammensetning inkluderte vin, honning og harpiks, inkludert myrra.

Andre røkelse som du kan kombinere myrra med er furuharpiks, lavendel, rosmarin, sandeltre, einer.

Myrra har veldig god psyko-emosjonell innvirkning. Det beroliger tanker og fjerner angst, fjerner forvirring i tanker og lar en person takle vanskelige situasjoner. Normaliserer søvn, eliminerer depresjon og konsekvensene av nervøse sammenbrudd.

Skade fra myrra

Vær forsiktig med essensiell olje av myrrafordi det er sterkt konsentrert. Det er best å utføre en individuell toleransetest før bruk. Myrra bør ikke brukes av gravide fordi den er en livmorstimulerende og kan forårsake for tidlig fødsel.

Anbefalt: