Mat Som Renser Nyrene

Video: Mat Som Renser Nyrene

Video: Mat Som Renser Nyrene
Video: Nyrene 2024, September
Mat Som Renser Nyrene
Mat Som Renser Nyrene
Anonim

Alle tar vare på helsen sin. Imidlertid glemmer vi ofte at nyrene våre også trenger omsorg for å være sunne. Helsen deres er like viktig som hjertet. Hvis nyrene våre ikke er sunne, vil mange av våre andre organer og systemer ikke fungere normalt.

Hensikten med denne artikkelen er å introdusere deg for dette, hvilke matvarer som er bra for nyrene våre og med hvilke matvarer vi kan opprettholde helsen deres. Som vi vet renser nyrene kroppen vår for overflødig avfall og hjelper til med å utvise dem fra kroppen vår gjennom vannlating.

De opprettholder også balansen mellom væsker og elektrolytter i kroppen vår. Når nyrene våre er syke, kan et tydelig tegn på dette være vanskelig og smertefull vannlating, også noen deler av ansiktet vårt er hovne, spesielt i øynene, armene, bena.

Nyresykdom kan også føre til hjerte- og karsykdommer. Det er en statistikk som viser at personer med nyresykdom øker dramatisk, og disse menneskene øker risikoen for hjerte- og karsykdommer.

Som vi vet, anbefaler mange leger og andre spesialister oss å spise sunt slik at kroppen vår er sunn og fungerer som den skal. Dette gjelder også i full kraft for nyrene.

Her er det noe sunn mat for å rense nyrene:

Kål - Kål er den mest naturlige måten å "mate" nyrene dine på. Kål er full av fytokjemikalier, som fjerner frie radikaler og reduserer dermed risikoen for skade betydelig. Kål inneholder også vitamin B6, K, C, folsyre og fiber. Kål har en veldig liten mengde kalium i sammensetningen, og av den grunn er det en enda bedre løsning for helsen vår og helsen til organene våre. For å beholde alle næringsstoffene i den, må kålen imidlertid dampes eller kokes. Spis mer kålsalater eller sunn kålsuppe.

Kål
Kål

Frukt - Vi vet alle hvor nyttige frukter er for helsen vår, også barn. Frukt er en veldig god kilde til mangan, vitamin C, fiber og folsyre. Blåbær, bringebær og jordbær er veldig bra for nyrene fordi deres antioksidantegenskaper bidrar til å redusere betennelse betydelig og forbedre blærefunksjonen. Jeg anbefaler deg å alltid kjøpe fersk frukt, men hvis du finner tørket eller frossent, er de også en god løsning for nyre rensingfordi de har mange helsemessige fordeler. Spis dem i fruktsalater eller iskrem, melbi, fruktkremer.

Fisk - Fisk inneholder mye omega-3, flerumettede fettsyrer, og av den grunn spiller den en viktig rolle i å redusere kronisk betennelse i kroppen vår, og hjelper oss også å levere protein av høy kvalitet. I følge en studie, hvis vi spiser fisk regelmessig, fører det til en reduksjon i protein i urinen, noe som er en veldig god løsning hvis du har diabetes eller er pre-diabetiker. Ikke gå glipp av grillet fisk, dampet fisk eller fylt karpe.

Proteiner - Protein inneholder lite fosfor. Eggehvite er en av anbefalt mat for nyreproblemer. Som fisk gir protein kroppen vår protein av høy kvalitet, som er nødvendig for riktig nyrefunksjon. Hvis du har nyreproblemer, må du ikke spise eggeplommer fordi de setter mye på nyrene.

Oliven olje - Som vi vet er olivenolje ekstremt nyttig for helsen vår. Det er bra ikke bare for hjertet, men også for nyrene. Olivenolje er en god kilde til oljesyre, betennelsesdempende fettsyrer, polyfenoler og antioksidantforbindelser som stopper oksidasjonsprosessen i kroppen vår. Bruk derfor olivenolje til å smake på favorittsalatene dine, sauser, kalde smørbrød, snacks, spaghetti, kalde supper.

Hvitløk for sunne nyrer
Hvitløk for sunne nyrer

Hvitløk - Hvitløk har mange viktige antioksidanter, og dette gjør det til en av matvarene som trengs for å behandle hjerte- og nyresykdommer. Det er bevis for at hvis vi spiser ett eller to fedd hvitløk om dagen på tom mage, fører det til en reduksjon i "dårlig kolesterol". Hvitløk reduserer også nivået av kronisk betennelse i kroppen. Og det er rensende mat for nyrene.

Løk - Løk har sterke betennelsesdempende egenskaper. Det hjelper også å fjerne det avgiftning av nyrene. I likhet med protein har den en veldig liten mengde kalium i sammensetningen, og dette gjør det ideelt for å opprettholde god nyrehelse. Løk inneholder en stor mengde krom, og dette mineralet er en kraftig hjelper for kroppen vår til å metabolisere fett, proteiner og karbohydrater.

Rød paprika - Rød paprika er med på å ødelegge giftig avfall i blodet. Dette betyr at de opprettholder og støtter normal nyrefunksjon og helse. De inneholder en stor mengde vitamin A, vitamin B6, folsyre, vitamin C, samt fiber. De har en veldig liten mengde kalium i sammensetningen, og jeg nevnte allerede hva det betyr. Sørg for å tilberede en salat med stekt paprika, ferske smørbrød, pizza, paprika i saus og mer.

Blomkål - Blomkål inneholder en stor mengde vitamin C, folsyre og fiber. Den inneholder også forbindelser som kalles indoler, glukosinolater og tiocyanater, som hjelper leveren med å nøytralisere giftige stoffer som skader cellemembraner og DNA.

Epler - Epler er veldig godt egnet for avgiftning av nyrene. De har sterke betennelsesdempende egenskaper og inneholder en stor mengde fiber. Å spise epler regelmessig hver dag reduserer risikoen for urinveisinfeksjoner, noe som eliminerer risikoen for nyrestein.

Grønne epler
Grønne epler

Rødbeter- Rødbeter har mange egenskaper, hvorav noen er avgiftning og deuretion. Dette betyr at det er en god løsning når du bestemmer deg for å ta vare på nyrene dine. Derfor finner du den i borsjtsuppe, fruktsalater og vitaminsalater.

Når du bestemmer deg å rense nyrene med mat, dagene du gjør det, bør du slutte å ta protein. Fremfor alt bør du være oppmerksom på animalske proteiner, samt meieriprodukter.

Disse matvarene inneholder en stor mengde fosfor, noe som fører til kalsiumavsetning. Når du bestemmer deg for å rense nyrene dine, bør du også slutte å konsumere kaffe og sjokolade, fordi de er svært sure og fører til økte urinsyrenivåer. Denne syren finnes i blodet vårt i form av natriumsalter. For å rense nyrene dine på riktig måte, må du drikke rikelig med kvalitetsvann. Minst to liter om dagen.

Du bør også spise granateple fordi det er bevis for at et glass granateplejuice inneholder 40% av den nødvendige daglige dosen av vitamin C. Granateple eliminerer også urinveisinfeksjoner og har en vanndrivende effekt.

Anbefalt: