Greske Handelsmenn Oppblåste Vann- Og Kaffeprisene

Video: Greske Handelsmenn Oppblåste Vann- Og Kaffeprisene

Video: Greske Handelsmenn Oppblåste Vann- Og Kaffeprisene
Video: 10 сентября чудотворный день, скажите всего одно простое и волшебное слово 2024, September
Greske Handelsmenn Oppblåste Vann- Og Kaffeprisene
Greske Handelsmenn Oppblåste Vann- Og Kaffeprisene
Anonim

Bulgarske turister klager over de svært høye prisene på kaffe, vann og smørbrød i nabolandet Hellas. Greske handelsmenn foretrekker imidlertid å betale bøter og oppblåse mat- og drikkevareprisene.

Turistene våre, som har valgt Hellas for sommerferien, sier at maten og drikke i vår sørlige nabo i år er mye dyrere enn før.

I begynnelsen av juni ble det innført faste priser i Hellas for alle alpinanlegg i landet, men denne normen blir ikke observert av de fleste handelsmenn midt i sommersesongen, når store grupper av serbere, bulgarere og rumenere ankommer badebyer, skriver Standart.

I følge regelverket skulle mineralvann, kaffe og smørbrød ha vært 30% billigere i sommer, men dette viste seg å være en annen taktikk for å tiltrekke seg turister.

Vann
Vann

Den stemmede forordningen uttalte at smørbrød solgt på stranden ikke ville overstige 1,40 euro, mineralvann skulle selges for 1,05 euro og frappe for 2,1 euro.

I følge bulgarske turister overholder imidlertid de fleste greske handelsmenn ikke denne forskriften, og selger tonics for 2,5 euro, frappe for 3 euro, øl for 3,5 euro og mineralvann for 1,5 euro.

Santorini
Santorini

Stikkende turister sier også at frappe med iskrem koster 8,5 euro på noen alpinanlegg, en kake med ost - 6 euro, en gresk salat - 8 euro og biff med poteter - 19 euro.

For spekulasjoner om mat og drikke har de fleste handelsmenn fått bot, med bøter på opptil 2000 euro, men strandeiere har sagt at de foretrekker å betale bøter i stedet for å redusere råvareprisene.

I år er prisene uforklarlig høye på nesten alle greske øyer. Myndighetene anbefaler ferierende i sommer å umiddelbart varsle dem om uregelmessigheter hvis de må betale for høy regning i vår sørlige nabo.

Det nye programmet ser for seg at små og store butikker i Athen, Thessaloniki, noen steder i Halkidiki og øyene Mykonos, Santorini, Kos, Rhodos og Syros skal være åpne på søndager, som vanligvis er en fridag i Hellas for turister i sommer. som forventes å overstige 19 millioner.

Anbefalt: