Vakker Bukett - Alt For Den Duftende Urteblandingen

Video: Vakker Bukett - Alt For Den Duftende Urteblandingen

Video: Vakker Bukett - Alt For Den Duftende Urteblandingen
Video: НАШИ ПУСТЫЕ БАНОЧКИ За Январь-2021 2024, September
Vakker Bukett - Alt For Den Duftende Urteblandingen
Vakker Bukett - Alt For Den Duftende Urteblandingen
Anonim

I tilfelle du kommer over en kokebok fra eldre tider, vil du sannsynligvis bli imponert over at den ofte ikke nevner spesifikke krydder i beskrivelsen av supper og gryteretter, men bruker betegnelsen røtter for suppe.

Du vet sikkert allerede hva dette handler om, men for fremmede vil vi spesifisere at supperøttene tidligere ble solgt i form av en lenke som inneholder gulrøtter, selleri og pastinakk. Faktisk kan du fremdeles finne denne duftende kombinasjonen, kjent som mirpoa, i butikkene i dag. Gir en virkelig suveren smak til nesten alle våre tradisjonelle supper, lapskaus og alle slags retter.

Når du tenker på det, kan en lignende forbindelse likevel opprettes av andre krydder. Men hvorfor kalle det en forbindelse, direkte bukett med urter.

Det er derfor vi her vil introdusere deg for den franske ekvivalenten til våre røtter til supper, som kalles Vakker bukett.

En slik bukett med krydder har blitt snakket om i Frankrike siden 1600-tallet, da flere urter ble bundet i form av en bukett, de ble tilsatt i begynnelsen av matlagingen, og på slutten, da de allerede hadde gitt ut sine magiske aromaer., ble de fjernet.

Det skal det den klassiske Garni-buketten er et verk av den franske kokken Jules Goff, som stammer fra 1800-tallet. Den besto av strengede løvblad, persille og timian, som ble stående med suppen eller tallerkenen i ca 10-15 minutter og deretter fjernet.

Denne tiden er nok for at krydderne skal "frigjøre" aromaene, og det var nødvendig å fjerne dem fra retten for at forbrukerne ikke skulle ha problemer med å tygge urtene.

Mye senere publiserte Julia Child, en fremtredende fransk kulinarisk forsker, i sin bok detaljer om historien og bruken av garni-buketter på kjøkkenet. Hun deler dem i en stor Garni-bukett og en liten Garni-bukett, den lille som allerede er nevnt av oss klassisk vakker bukettinneholder bare timian, laurbærblad og persille.

Og når det gjelder den store Garni-buketten, kan den, i tillegg til de klassiske ingrediensene, inneholde andre krydder i henhold til ønsket kokk.

Vakker bukett
Vakker bukett

Til store vakre buketter du kan enkelt legge til selleri, purre eller grønne løkblader, rosmarin, oregano osv.

Avhengig av om kjøtt- eller grønnsaksretter tilberedes, kan Garni-bukett lages av en rekke urter, og for fiskeretter kan den inneholde sitronskall.

Det er viktig at alle ingrediensene virkelig er formet som en bukett, som vanligvis er bundet til en stilk persille eller selleri og som fjernes fra retten ved slutten av tilberedningen.

Siden du allerede har kommet til at det ikke er så vanskelig å følge i franske kokkers fotspor og være deg selv klargjøre en vakker bukett, vil vi fortelle deg at det er mye lettere å bare tilberede en gasbindpose, som du kan binde som et fat, og fylle den med dine favorittkrydder.

Anbefalt: