For Peanøttallergi

Video: For Peanøttallergi

Video: For Peanøttallergi
Video: Allergifrisk 2018 - Del 3 2024, September
For Peanøttallergi
For Peanøttallergi
Anonim

I følge noen statistikker lider hvert tredje barn og hver fjerde voksen av allergier. Peanøtter er en av de vanligste allergenene.

En allergisk reaksjon kan oppstå etter å ha spist peanøtter, berørt dem, tatt medisiner eller brukt kosmetikk som inneholder peanøttolje.

Årsaken til peanøttallergi er proteiner som finnes i dem. De inneholder 3 forskjellige proteiner. Av disse er 18 identifisert som allergener.

Når allergisk reaksjon på peanøtter immunforsvaret anser disse proteinene som "ukjente." Det vil si at de er farlige for ham.

Allergi mot peanøtter er arvelig. Dette betyr at hvis foreldrene våre er allergiske mot peanøtter, er vi sannsynligvis allergiske mot dem.

Ifølge forskning vokser nesten 20% av barna som er allergiske mot peanøtter.

Mest utsatt for å utvikle allergier mot peanøtter er barn, røykere, personer med andre allergier, personer som har nære slektninger med allergi, som lider av en kronisk sykdom eller har et svekket immunforsvar.

peanøttsmør
peanøttsmør

Peanøtter er en del av mange produkter. Hvis du er allergisk mot dem når du kjøper noe, må du lese etiketten godt.

Du bør også være forsiktig med forbruket av andre nøtter. Dette er nødvendig fordi veldig ofte kommer de forskjellige muttrene i kontakt med utstyret.

Hvis du lider av en allergi mot peanøtter eller du mistenker at det bør unngå inntak av ristede peanøtter, peanøttmel, en blanding av tørket frukt, medisiner og kosmetikk med peanøttsmør, sjokolade, nøtter og søte pastaer.

Symptomer inkluderer utslett, rødhet, hevelse i tungen og leppene, hevelse, magesmerter, rennende nese, prikking i munnen og halsen, diaré, oppkast, hoste, kløe i munnen og sår hals.

Symptomene kan være milde, alvorlige og til og med livstruende. Det alvorligste symptomet på peanøttallergi er anafylaktisk sjokk.

Det viktigste er å fjerne allergenet fra menyen. Hvis du får noen av disse symptomene, kontakt lege.

Anbefalt: