Hva Er De Gyldne Teknikkene For Perfekt Blanchering

Innholdsfortegnelse:

Video: Hva Er De Gyldne Teknikkene For Perfekt Blanchering

Video: Hva Er De Gyldne Teknikkene For Perfekt Blanchering
Video: How to Blanch Vegetables 2024, September
Hva Er De Gyldne Teknikkene For Perfekt Blanchering
Hva Er De Gyldne Teknikkene For Perfekt Blanchering
Anonim

Blanchering er prosessen med kortvarig prosessering av grønnsaker, frukt, kjøtt og andre produkter med damp eller kokende vann. Blanchering har sin opprinnelse i Frankrike, og ordet blanchir i seg selv betyr å helle kokende vann. Den er laget for å skrelle for eksempel huden på friske tomater.

Blanchering fjerner den spesifikke lukten av forskjellige typer kjøtt eller bitter juice av noen produkter. Blanchering bevarer alle nyttige egenskaper og vitaminer i produktene. Etter blanchering blir grønne grønnsaker ikke brune.

Blanchering kan virke som en enkel teknikk å utføre, men som enhver teknikk har den sine egne detaljer. Det er tre måter å blanche på, og i de følgende linjene vil vi forklare litt mer om dem.

Blanchering ved nedsenking i kokende vann

Kok opp vann med litt salt. I løpet av denne tiden blir grønnsakene renset, vasket og terninger. Vi forbereder vann med is i et stort fartøy. Når vannet koker på komfyren, tilsett grønnsakene. De skal ha nakken i minst 2 minutter.

Blancherte asparges
Blancherte asparges

Når du er klar, fjern grønnsakene med en skje med skje og hell straks i en bolle med isvann. De holder seg i det iskalde vannet så lenge de var i det kokende vannet. Det er praktisk å bruke et dørslag (i stedet for en skje) - så senk hele mengden grønnsaker i isvann på en gang.

Helles kokende vann

Ikke alle grønnsaker trenger å blancheres i kokende vann. For noen er det bare nødvendig å helle slikt vann. For eksempel terninger eller rullede løk mister sin ubehagelige lukt og krydder etter en slik handling, men forblir sprø og kan lett tilsettes til salater.

Dampblanchering

Passer til alle grønnsaker, men tar lengre tid. Det er nødvendig å legge produktene i en kurv etter at vannet har kokt. Vann skal ikke hvile på dem. Dekk fatet med lokk og la stå i 4-8 minutter, og avkjøl deretter i isvann. Grønnsakene må være i ett lag slik at dampen kan nå dem jevnt.

Blanchering
Blanchering

Blancheringstid

Det avhenger av størrelsen på produktene så vel som teksturen. Det anbefales å følge følgende tidsrammer:

- 2 minutter - terninger av courgetter, skiver gulrøtter, grønne erter;

- 3 minutter - hakkede brokkoliroser, rosenkålstykker, grovhakket hvit og kinakål, blomkålroser, selleri, hele alabasthoder, paprikahalvdeler;

- 5 minutter - store biter av rosenkål, aubergine, hele små gulrøtter, mellomstore sopp (men dampet).

Blancherte gulrøtter
Blancherte gulrøtter

Og mer om blanchering

Det er viktig å holde den innstilte tiden og ta den ut før prosessen blir til matlaging. Hvis natron på forhånd tilsettes natron eller salt, blir den grønne fargen smaragd.

Kjøling av blancherte produkter må gjøres ekstremt raskt. Det er best å dyppe i isvann. Vannet må være rikelig! Hvis den er liten, vil ikke varmeprosessen stoppe og blanchering vil ikke forekomme.

Anbefalt: