Fordeler Med Linseforbruk

Innholdsfortegnelse:

Video: Fordeler Med Linseforbruk

Video: Fordeler Med Linseforbruk
Video: Такие секреты уже все забыли, но их стоит знать! Полезные советы на все случаи жизни! 2024, September
Fordeler Med Linseforbruk
Fordeler Med Linseforbruk
Anonim

Fordelene med linser er veldig mange, slik som denne frokostblandingen er kjent for sine mange helbredende egenskaper. Den er rik på planteproteiner, vitaminer og et stort antall sporstoffer. Det er imidlertid viktig å huske på at både hver mat og denne har kontraindikasjoner for forbruk under visse helsemessige forhold.

Fordeler med linseforbruk

Vegetabilske proteiner i linser er veldig nyttige og absorberes lettere av kroppen enn for eksempel i kjøtt eller fisk. Linsen er spesielt nyttig, fordi proteinene i den er 2 ganger mer enn mye korn.

Den er rik på aminosyrer, som er uunnværlige i arbeidet med forskjellige kroppssystemer, og bare 90 g inneholder deres daglige norm. Det har vist seg å være uunnværlig for å forebygge depresjon, spesielt om vinteren når solen er lav.

Årsaken til dette er at den er rik på tryptofan. Linser inneholder også forskjellige sporstoffer: jern, kalium, kalsium, fosfor og kobber, inkludert de sjeldnere som molybden, mangan, bor, kobber, sink, jod, vanadium, silisium, nikkel.

Linser
Linser

Det har vist seg å forbedre fordøyelsen, tarmperistaltikken og bidra til å forhindre kreft. I tillegg brukes linseretter ofte i diettmenyer, da de hjelper til med å gå ned i vekt og forbrenne ekstra kilo. Årsaken til dette er at den raskt metter kroppen og slik at du ikke trenger å konsumere store porsjoner.

Korn er også nyttige i fravær av forskjellige vitaminer: folsyre, vitamin B1 (tiamin), pantotensyre, vitamin B6 (pyridoksin), vitamin E, kolin, vitamin PP, vitamin B2 (riboflavin). Det er spesielt nyttig å konsumere spirede linser, da det er mye rikere på C-vitamin, nemlig sammenlignet med ferdigmat som har gjennomgått varmebehandling. Omega-6 og Omega-3 fettsyrer hjelper til med behandling og forebygging av aterosklerose.

Linseretter er nyttige i sykdommer i hjertet, leveren og fordøyelseskanalen. Massen av denne belgfrukter øker kroppens immunitet, forbedrer hudens tilstand og normaliserer arbeidet til de urogenitale organene. Den er rik på fytoøstrogener, som har en positiv effekt på hormonbalansen, bremser aldring og forhindrer osteoporose. I kinesisk medisin, linsen regnes som en oppvarmende mat, og det er derfor det anbefales for folk som bor i nordlige områder.

Skader fra linsen

Fordeler med linser
Fordeler med linser

Foto: Albena Assenova

Kan akkumulere giftig arsen. Det anbefales ikke for personer som lider av urinsyregikt eller urinsyre diatese. Objektivforbruk i dette tilfellet er det kontraindisert på grunn av det høye innholdet av oksalsyre og puriner.

Korn er også skadelig hvis oksalater og urater er tilstede i urinen. Forbruket bør være begrenset - spesielt hvis det er rå. Det er ikke nyttig å ta med meieriprodukter, da det kan fremkalle flatulens.

I alle andre tilfeller kan du trygt spise denne frokostblandingen og ikke bekymre deg for at den kan være skadelig for kroppen.

Fordelene med å spise linser er ubestridelig, da den i ernæringsmessige kvaliteter opptar en av de første stedene i medisinsk og dietternæring. Husk at det er viktig å konsumere produktet i moderasjon, for først da vil du kunne føle fordelene og ikke skade kroppen din.

Når du vet hvor nyttige linser er, kan du prøve linsene: linsesuppe, tyrkiske linser og linsekjøttboller.

Anbefalt: