Fordeler Med Einkorn For Kvinner

Innholdsfortegnelse:

Video: Fordeler Med Einkorn For Kvinner

Video: Fordeler Med Einkorn For Kvinner
Video: Прокачай свой мозг: от еринкорна к пшенице 2024, September
Fordeler Med Einkorn For Kvinner
Fordeler Med Einkorn For Kvinner
Anonim

I dag einkorn vinner mer og mer popularitet og ikke bare på grunn av smaken, men også på grunn av dens store fordeler for kroppen. Korn har mange nyttige egenskaper og brukes aktivt i medisinsk og kostholdsnæring, da det hjelper til med behandling og forebygging av mange tilstander og sykdommer, men samtidig øker stoffskiftet.

Næringsverdien av einkorn i 100 gram av produktet

- Protein - 5,4 g;

- Fett - 0,85 g;

- Karbohydrater - 27g.

Følgelig inneholder denne mengden så mye som 327 kcal, men på den annen side metter produktet kroppen veldig raskt, og du vil føle deg mett i lang tid. Einkorn er rik på mange vitaminer (B1; B2; B6; B9; PP; E; K), mineraler (fosfor, kalium, kalsium, magnesium, natrium, krom, silisium, jern, sink, kobber, selen), omega-3 og omega-6 syrer så vel som fiber.

Fordeler med einkorn for kvinner

Einkornbrød
Einkornbrød

Foto: Dafina Kareva

Einkorn inneholder ikke bare de oppførte vitaminene og mineralene, men også folsyre. Dette elementet er eksepsjonelt nyttig for kvinnekroppen. Ved å inkludere frokostblandinger i kostholdet, tar kvinner aktiv vare på sin reproduktive helse. Du kan spise einkorngrøt om morgenen, men samtidig bidrar det ikke til vektøkning.

Ved å inkludere einkorn i den daglige menyen, vil du ikke bare gå opp i vekt, men du vil også øke stoffskiftet. Dette vil ta vare på figuren din, men på samme tid vil kvinnen være i stand til å komme seg raskere etter fødsel eller andre forhold der det er en hormonell ubalanse.

Einkorn hjelper til å mette kroppen med mange næringsstoffer som beskytter huden mot for tidlig aldring, øker elastisiteten og gjenoppretter skjønnheten til negler og hår. Korn er spesielt nyttig under graviditet (hvis det ikke observeres kontraindikasjoner) og under amming. Produktet metter kroppen med styrke og energi, og hjelper deg til å føle deg oppdatert hele dagen.

Nyttige egenskaper ved einkorn

- Reduserer nivået av dårlig kolesterol;

- Hjelper med å utjevne den glykemiske kurven hos personer med diabetes;

- Fremskynder metabolske prosesser;

- Hjelper å bli kvitt ekstra kilo trygt og greit;

- Forbedrer fordøyelsessystemet;

- Metter blodet og forbedrer blodtellingen;

- Beroliger nervesystemet, og hjelper deg lettere å takle stressende situasjoner;

- Styrker muskel- og skjelettvevet;

- Stabiliserer den hormonelle bakgrunnen;

- Lades opp med energi og hjelper til med å gjenopprette styrke;

- Styrker immunforsvaret.

Fordeler under graviditet og amming

Einkorn er nyttig for gravide kvinner
Einkorn er nyttig for gravide kvinner

Denne frokostblandingen er en ideell hjelper for å opprettholde fostrets helse under babyens bruk. Det er ingen hemmelighet at en kvinnes kropp går ned i vekt raskt under graviditet og trenger å bli "matet" kontinuerlig med vitaminer og næringsstoffer. Det er einkorn som vil hjelpe deg med denne oppgaven og vil mette en kvinnes kropp med viktige næringsstoffer under fostrets slitasje.

I tillegg vil denne frokostblandingen hjelpe deg med å ikke få mye vekt, da den raskt mettes og holder deg mett i løpet av dagen. Hvis du spiser det regelmessig, vil du ikke ha problemer med forstoppelse, siden denne tilstanden er ganske vanlig under graviditet. Ved amming einkorn igjen, det vil være et fantastisk tillegg til menyen din, da den vil mette kroppen med mange vitaminer, aminosyrer og mineraler. Det er imidlertid viktig å huske at den inneholder en økt mengde gluten. Dette stoffet er allergifremkallende, noe som betyr at du må følge nøye med på reaksjonen til kroppen din og barnets kropp.

Fordelene med hvilken som helst mat avhenger i stor grad av hvordan den tilberedes. Utvilsomt Einkorn er ekstremt nyttig for kvinners helse, men også under graviditet og amming. Derfor, hvis du ikke har en individuell intoleranse for produktet, kan du trygt legge dette frokostblandingen til menyen din.

Anbefalt: