Fordeler Med Einkorn For Barn

Innholdsfortegnelse:

Fordeler Med Einkorn For Barn
Fordeler Med Einkorn For Barn
Anonim

De siste årene einkorn vinner mer og mer popularitet, selv om denne kulturen for mange fortsatt er ukjent. Det er en eldgammel kultur som har eksistert i millioner av år og som er blitt målrettet dyrket siden for rundt 10 000 år siden, og som har vært uendret til i dag.

I motsetning til det som er mye mer vanlig på markedet - hvete, blir ikke einkorn kjemisk bearbeidet og er en naturlig mat.

Barna, spesielt de første årene av livet, har et sensitivt fordøyelsessystem som ofte trenger ekstra pleie. Riktig valg av mat har stor innvirkning på både barnets utvikling og dets fremtidige vaner. derfor einkorn anbefales i nærvær av næringsproblemer, men også for forebygging.

Einkorn er en passende mat for barn - fra strømforsyningen etter 6. måned. Det kan tilbys babyen som en grøt eller i kombinasjon med andre frokostblandinger, det samme med frukt.

Fordelene med einkorn for barn er mange, og her er noen av dem:

1. Einkorn hjelper til med forstoppelse

Stavet
Stavet

Det høye fiberinnholdet i einkorn (9%) bidrar til å forbedre tarmperistaltikk og lettere fordøyelse. I tillegg hjelper det med å fjerne giftstoffer og hjelper dermed med å opprettholde bedre helse. Fiber er en nødvendig del av barns daglige rutine, og deres inntak gjennom naturlig mat gjør dem enda mer uunnværlige.

2. Einkorn er en kilde til vitaminer og mineraler

Denne kulturen inneholder B-vitaminer, kalium, jern, sink, magnesium og andre. Sink er et mineral som holder huden sunn og i god stand. Magnesium er nødvendig for muskelstyrke og utholdenhet, noe som er nødvendig for barn gitt deres normale utvikling. Et barns daglige behov for magnesium varierer mellom 40 - 410 mg avhengig av alder, og for sink - mellom 3 - 10 mg. De kan fås nesten helt ved å legge til porsjon einkorn i den daglige menyen (inneholder 85 mg magnesium og 2,4 mg sink).

3. Einkorn inneholder mindre gluten

I tillegg er glutenet i einkorn av en annen type og hindrer ikke fordøyelsen i en slik grad. For mye barn på grunn av overdreven gluteninntak kan utvikle glutenintoleranse, gjør det lave innholdet i denne planten det til en ideell erstatning for standardpasta.

4. Einkorn er behagelig å smake

Einkorn muffins for barn
Einkorn muffins for barn

Foto: Joanna

Einkorn har en søt smak, er enkel å bruke og tilbereder forskjellige desserter. Siden barn elsker desserter, er det lurt å bruke einkornmel til å lage pannekaker, kaker, muffins osv. Dette vil kunne kombinere fordelene med produktet - både deilig og sunt for de minste!

Denne gunstige planten har blitt glemt gjennom årene, men interessen for den fortsetter å vokse, og vi kan håpe at flere og flere mennesker vil begynne å foretrekke det som et veldig sunt alternativ.

Anbefalt: