Vegetariske Barn - Fordeler Og Skader

Video: Vegetariske Barn - Fordeler Og Skader

Video: Vegetariske Barn - Fordeler Og Skader
Video: Шварцнеггер стал веганом? Переломный момент: научный разбор фильма о спортсменах-веганах 2019 2024, September
Vegetariske Barn - Fordeler Og Skader
Vegetariske Barn - Fordeler Og Skader
Anonim

Det er mange foreldre som ikke lar sine egne barn spise kjøtt bare fordi de har gitt opp det.

Ifølge eksperter er denne tilnærmingen ganske feil og kan alvorlig påvirke veksten og utviklingen av barn.

Den voksne organismen, som vokste opp med kjøtt, er allerede tilstrekkelig formet til å ha råd til å leve uten essensielle proteiner og aminosyrer som finnes i kjøtt. Og likevel hender det ofte at vegetarianere føler seg stadig svake og uten tone, fordi kroppen deres ikke mottar de nødvendige verdifulle stoffene.

Foreldre som av en eller annen grunn har nektet kjøtt, bør ikke pålegge barna sine prinsipper.

Barnets kropp har stort behov for protein, da det er et byggemateriale for alle dets systemer og organer.

De essensielle proteinene og aminosyrene som finnes i kjøtt, kan også finnes i frokostblandinger som bønner og linser, men i mye mindre mengder. Og hvilket barn foretrekker å spise en bolle med bønner i stedet for å spise en duftende, fersk grillet pølse?

Det er en teori om at barn kan klare seg uten kjøtt, som er som en livline for vegetarforeldre som er fast bestemt på å få barnet til å se ut som ham på alle måter.

Å mate barnet
Å mate barnet

Foreldre bør imidlertid ikke være egoistiske og pålegge sine egne ernæringsprinsipper på barnet sitt, spesielt hvis de selv har vokst opp, matet kjøtt og kjøttprodukter.

Det er enda mer skadelig for barnets helse hvis foreldre går til ekstreme ting og ikke lar ham spise egg og meieriprodukter, noe som er ekstremt viktig for barnets kropp.

Vanligvis har slike barn utviklingsproblemer, både fysiske og mentale, fordi den vegetariske menyen ikke er i stand til å dekke behovene til den voksende organismen, men bare for å opprettholde den.

Ofte forblir slike barn mindre enn sine jevnaldrende. Deres eneste utvei er i de fleste tilfeller å fylle seg med pølse under deres besøk til besteforeldre, med mindre de selv er vegetarianere.

Når det gjelder fordelene med at et barn er vegetarianer, kommer de til uttrykk i det faktum at han bruker mer grønnsaker og frukt enn sine jevnaldrende. Men hvis frukt og grønnsaker er fulle av plantevernmidler, er effekten ikke god i det hele tatt.

Anbefalt: