Fremtidens Mat - Kassava

Video: Fremtidens Mat - Kassava

Video: Fremtidens Mat - Kassava
Video: How to process cassava into a great amount of garri at home? 2024, September
Fremtidens Mat - Kassava
Fremtidens Mat - Kassava
Anonim

Kassavabusk stammer fra Sør-Amerika og distribueres i tropene og Thailand. Den brukes til å lage den populære tapiokaen, som spiser 1/3 av Afrika.

Kassava er en plante som krever minimal stell for rik høst. Stivelse, ekstremt rik på kalorier, ekstraheres fra knollene og røttene. Røttene til søte arter er også spiselige. Anlegget er nummer to i produktivitet etter sukkerrør. I motsetning til det, er kassava imidlertid egnet for direkte forbruk og kan bearbeides til mel. Det faktum at det er blant de mest produktive plantene som dyrkes til konsum, gjør det til en alternativ mat for fremtiden.

De brukbare delene av kassava er nesten alle, som hver er lastet med forskjellig innhold. Spiselige rotknoller er rik på stivelse og rå røtter - et glykosid av hydrocyansyren linamarin, manikotoksin. Konsentrasjonen deres deler variantene i bitter og søt. Bitre jordstengler konsumeres ikke fordi doser av hydrocyansyre er dødelige for mennesker.

Når det konsumeres direkte, bør det tas i betraktning at en dose hydrocyansyre i bare 400 g rå bitter kassava kan være dødelig. Konsekvensene spenner fra mild forgiftning til ataksi og amblyopi.

Uhelbredelige former for lammelse forekommer hos barn. Ved romtemperatur fordamper hydrosyansyre raskt. Fullstendig nøytralisering krever imidlertid forsiktig sliping av knollen.

Frøene blir også spist. De har avføringsmiddel og behandler kvalme og oppkast.

I tillegg til sin kulinariske anvendelse, er kassava nyttig i andre aspekter. For eksempel, på grunn av sin antiseptiske virkning, brukes den ofte i Brasil til hermetisering av kjøtt. Kassava salve er nyttig for konjunktivitt og hornhinnesår. Det brukes også i noen kosmetiske produkter.

Anbefalt: