Overraskende Anvendelser Av Natron

Video: Overraskende Anvendelser Av Natron

Video: Overraskende Anvendelser Av Natron
Video: как вылечить гастрит эрозивный быстро в домашних условиях натуральными препаратами! 2024, September
Overraskende Anvendelser Av Natron
Overraskende Anvendelser Av Natron
Anonim

Baking soda eller mer kjent bakervarer har mange forskjellige egenskaper, både innenfor og utenfor matlagingen. Det kan til og med hjelpe med forskjellige helseplager, selvfølgelig i de angitte mengdene og på den nevnte måten.

Egenskapene er også kjent i matlaging, så vi vil ikke dvele mye ved dem - det brukes hovedsakelig som et hevemiddel, men det ser ut til at dets andre nyttige applikasjoner ikke er kjent. Det som er kjent for å forhindre er magesyre, og selvfølgelig løser det ikke problemet, men stopper symptomet. Med andre ord, hvis du vil ha en mer varig løsning på ubehag i magen, bør du oppsøke lege.

Brus kan også fungere hvis du vil bleke tøyet. Alt du trenger å gjøre er å legge en skje med natron i klærne, og etter vask vil du merke at de har blitt mye ferskere. Hvis du har allergier mot vaskemidler, legg klærne (etter at de allerede er vasket) i et basseng med natron og vann, la dem stå og skyll grundig.

Noen bruker også brus for å friske opp blomstene sine - de blander nypen eller to brus sammen med vannet de vanner blomstene sine med. Det sies at dette vil forlenge plantens levetid.

Oppvask med brus
Oppvask med brus

Ved matlaging brukes brus som et hevemiddel, da det allerede har blitt klart, men på kjøkkenet gjør det underverker ved å fjerne forskjellige flekker. Du kan bruke natron til å rense kaffeflekker, for å gi glans til sølvtøy og smykker, rengjøre kokeplaten rundt komfyrtoppen perfekt, men husk at disse er slipende partikler og vil skrape overflaten.

Baking soda kan til og med hjelpe deg med å knuse biffer - bare dryss brus på et kjøttstykke og la det ligge i fryseren, så fjern biffen, vask den grundig med vann og begynn å koke den like før matlaging.

Det er egnet til å rense kroppen for giftstoffer - du må legge 2-3 ss i badekaret før du går inn i det. Det forbedrer også håret - bruk en skje med natron med sjampoen din - påfør dem sammen på håret, vask deretter som vanlig - dette fjerner alle produktene du har brukt og vil vaske håret ditt.

Desinfeksjonsegenskapene til brus brukes også ofte. Ha 10 ss natron i en bolle, tilsett vann og rør for å oppløse - i denne blandingen kan du legge børster og kammer for hår, rødme børster. Fjern og skyll neste dag.

Bad med brus
Bad med brus

Det kan også bidra til å lindre muskelsmerter hvis du har muskelfeber, samt slutte å røyke.

Sammen med alle dets egenskaper, bør ikke brus brukes til intern behandling for personer som lider av høyt blodtrykk, nyreproblemer eller væskeretensjon. Må heller ikke brukes av barn under 5 år, samt av gravide og ammende kvinner.

Soda er en flott egenskap for å berolige huden - det kan også hjelpe med myggstikk - lage en pasta av brus og vann og smør området. Du kan også bruke den til forbrenning, men bare i milde tilfeller - hvis du har sølt olje mens du steker eller har berørt en varm tallerken. Du må drysse stedet og vente på at varmen fra sekken forsvinner.

Det klarer å eliminere ubehagelig lukt - ikke veldig kjent, men veldig effektiv. Legg en skje med brus i et kompottkrukke lokk og sett det i kjøleskapet - all lukt vil forsvinne.

Anbefalt: