6 årsaker Til Urolig Mage

Innholdsfortegnelse:

Video: 6 årsaker Til Urolig Mage

Video: 6 årsaker Til Urolig Mage
Video: Hva er urolig mage? 2024, September
6 årsaker Til Urolig Mage
6 årsaker Til Urolig Mage
Anonim

Tarmene i magehulen er et lunefullt organ. Alt er mulig for å provosere dem - fra insektbitt til sjømat. Heldigvis er dette en kortvarig sykdom - selv de som ofte sender oss på toalettet, og vi skal ikke bekymre oss.

Hvis denne sykdommen varer i omtrent en dag, til og med opptil tre dager, er det ingenting å bekymre seg for, sier Dr. Eric Ezralian, en spesialist i fordøyelsessykdommer, viseadministrerende direktør for Geffen School of Medicine USLA.

1. Stress

Irritasjon av mage eller tarm kan føre til stress, reise og inkludering av nye medisiner. Dette betyr ikke at du skal få panikk eller ignorere symptomene.

På den annen side er det symptomer som må løses.

Det viktigste å merke seg er at det er en forutsetning for en endring i tilstanden vår, som for mye gass, urolig mage eller rare avføring. Hvis vi hittil ikke har hatt slike klager, men eksemplene ovenfor er oppnådd, er det på tide å besøke og dele med legen vår.

2. Magesmerter som ikke kommer alene

6 årsaker til urolig mage
6 årsaker til urolig mage

Magesmerter er en type "alarm", spesielt hvis de ledsages av vekttap, svelgeproblemer eller blod i avføringen. Hvis disse klagene blir lagt merke til sammen med den marerittiske smerten, er det obligatorisk å avtale time med en lege, en gastroenterolog.

Listen over potensielle tarmsykdommer er lang og inneholder mange sykdommer - fra hemoroider til kreft.

- Hvis det skjer hos en ung pasient å legge merke til blod ved avføring, er det ikke nødvendigvis skummelt og skyldes sannsynligvis spenning under avføring, men hvis det skjer hos en voksen pasient, og han sier at han hittil ikke har hatt slike klager, da kan dette være noe mye mer seriøst.

3. Vanlige smerter i lang tid

Ved magesmerter fra tid til annen, som varer i flere dager og dukker opp på samme sted, bør du oppsøke lege. Ofte kan smertene være i nedre høyre kvadrant, noe som indikerer en sykdom i vedlegget, og i øvre høyre kvadrant kan det være en sykdom i galleblæren.

4. Refluks

6 årsaker til urolig mage
6 årsaker til urolig mage

Refluks kan ofte forekomme om natten under søvn. Dette er en funksjonell lidelse nær irritabel tarm og kan forstyrre søvnen vår. Likevel bør det deles med en lege.

5. Røyking

Røyking øker risikoen for mange kreftformer, forklarer Dr. Ezralian, og hvis du er røyker, vil dette endre sykdomsbildet. Dette gjelder også familiebyrden av tykktarmskreft eller andre sykdommer i mage-tarmkanalen. Dette er en indikator på høyere sykdomsrisiko, og endringene som har skjedd i mage-tarmkanalen bør ikke ignoreres.

Langvarig smerte

Og til slutt, hvis ubehagsproblemene våre vedvarer i flere dager, må vi gjøre en avtale med en spesialist - en gastroenterolog.

Anbefalt: