Den Mørke Siden Av Røkt Mat

Video: Den Mørke Siden Av Røkt Mat

Video: Den Mørke Siden Av Røkt Mat
Video: Моя работа наблюдать за лесом и здесь происходит что-то странное 2024, September
Den Mørke Siden Av Røkt Mat
Den Mørke Siden Av Røkt Mat
Anonim

Røkt kjøtt kan være ganske vanedannende fordi det er veldig velsmakende og kan spises alene eller som en del av forskjellige retter. Røkt kjøtt er enkelt å kombinere, og selv uten å tilberede det spesielt, kan det bringe uforglemmelig kulinarisk glede til selv den mest kresne ganen.

Prosessen med å røyke kjøtt er en eldgammel kulinarisk praksis som praktiseres av forskjellige kulturer rundt om i verden. Det er bokstavelig talt tusenvis av delikatesser som er basert på denne metoden for matlaging. Selv om kokker hele tiden understreker kvalitetene til røkt kjøtt, er leger selvfølgelig mye mer kritiske.

Når maten tilberedes, er det mange kjemiske reaksjoner som finner sted i den. Mens noen av disse reaksjonene gjør maten fantastisk og uimotståelig, er det noen få som kan være skadelige for helsen vår hvis sikkerhetsstandardene ikke blir oppfylt.

Nyere studier av røkt eller grillmat viser at de inneholder kjemiske forurensninger som er skadelige for helsen vår og kan forårsake farlige sykdommer som kreft og hjertesykdom i det lange løp. Dette er fordi tilberedningsprosessen innebærer å forbrenne drivstoff, som forurenser kjøttet med mange kjemiske komponenter som er kreftfremkallende.

Røkt fisk
Røkt fisk

En nylig kampanje lansert av European Food Standards Agency advarte også forbrukerne om risikoen for kreft når de spiser røykte produkter. Dette gjelder ikke bare kjøtt, men også ost og gulost.

Studier viser at mange kjemiske forurensninger dannes under forbrenning av drivstoff, både i røykeprosessen og ved direkte tørking. Eksempler inkluderer polysykliske aromatiske hydrokarboner, dioksiner, formaldehyd, nitrogen- og svoveloksider, nitrosaminer. I røkt kjøttprodukter i europeiske butikker ble det til og med funnet tungmetaller båret av drivstoffet som produktene ble tilberedt med.

Røkt kylling
Røkt kylling

Foto: Siya Ribagina

Så skal vi i det hele tatt spise røkt kjøtt? Ja, men hvis vi er sikre på at den er tilberedt ordentlig. Hvis den riktige prosedyren ikke følges, og riktig drivstoff og passende temperaturer ikke brukes, akkumuleres giftige kjemikalier i kjøttet, som hvis det utsettes for dem i lang tid kan forårsake kreft i mage, hud, lunger og andre.

Eksperter anbefaler å kjøpe kjøtt tilberedt på denne måten bare fra pålitelige kilder. Hvis du ikke er overbevist om at røyking er bra, må du begrense forbruket til ikke mer enn en gang i måneden.

Anbefalt: