Vi Kjøper Dyrere Tomater Og Billigere Sukker

Video: Vi Kjøper Dyrere Tomater Og Billigere Sukker

Video: Vi Kjøper Dyrere Tomater Og Billigere Sukker
Video: Multiflora. Krysantemum: beskyttelse mot sykdommer og skadedyr gjennom hele sesongen. 2024, September
Vi Kjøper Dyrere Tomater Og Billigere Sukker
Vi Kjøper Dyrere Tomater Og Billigere Sukker
Anonim

Dataene fra Statskommisjonen for råvarebørser og markeder viser at det dyreste varene på det bulgarske markedet for det siste året er tomater. Følgelig er den laveste prisen på sukker.

Det mest alvorlige hoppet ble registrert av hagetomater, noe som økte verdiene med 28%. Den siste måneden har prisen på hagetomater fortsatt å øke, med verdien økt med 31%.

I drivhustomater er hoppet på en måned 20%. Klimagurker steg med 5,6% i september.

Dårlig vær, plantesykdommer og Russlands landbruksembargo har ført til at høyere grønnsakspriser i september har vært høyere enn i samme måned i fjor, sa kommisjonen.

Sukker
Sukker

På årlig basis, etter tomater, er de dyreste grønnsakene paprika, som hoppet med 25%. Den siste måneden er det en økning i prisene på modne bønner - med 9%, men eksperter forventer at prisen på bønner vil stabilisere seg.

Det siste året har sukkerprisen sunket med 33%. I ett år ble det registrert en reduksjon i oljeprisen med 13%. DKSBT rapporterte også en nedgang i melprisene med 5,7%.

I meieriprodukter er det en liten nedgang på mellom 1 og 3%. Prisene på egg og kyllingkjøtt har holdt nivåene siden august.

I september steg grønn paprika i pris med 12,6%. Poteter, som har steget med 5%, har også høyere priser.

Sitroner
Sitroner

Etter den kraftige prisstigningen på sitroner i slutten av juli og begynnelsen av august fra midten av august og september, stabiliserte prisene seg, om enn på et høyt nivå - over BGN 3,30 per kilo. På årlig basis har imidlertid prisen på sitroner steget med rundt 60%.

De fleste frukter registrerte lavere priser i september. Prisene på epler og druer falt med henholdsvis 9% og 14%. Vannmeloner registrerte også en nedgang i verdiene med 3%.

På årsbasis registrerte epler og vannmeloner en økning på mellom 3 og 4%. Druer rapporterte også en økning i prisen sammenlignet med fjoråret, med 17%.

Anbefalt: