E527 - Skader Og Bivirkninger

Innholdsfortegnelse:

E527 - Skader Og Bivirkninger
E527 - Skader Og Bivirkninger
Anonim

Ofte er det påskriftene på maten vi kjøper E527. Hva ligger bak denne koden og er stoffet helsefarlig?

Koden E527 refererer til ammonium hydroksid. Det er et fargeløst stoff med en karakteristisk lukt av ammoniakk, som frigjøres når det spaltes i fri tilstand.

Bruk av E527 i næringsmiddelindustrien

I næringsmiddelindustrien brukes E527 som emulgator og surhetsregulator. Bokstaven E og tallet 5 betegner alle surhetsregulatorer for mat. Ammoniumhydroksid har evnen til å alkalisere seg og brukes derfor til å nøytralisere surheten til maten der den kommer inn.

Det brukes også som konserveringsmiddel for å ødelegge mikroorganismer i maten under bearbeiding av produkter. Ofte kan vi møtes E527 skrevet på matetiketter som inneholder egg og kakao, samt karamell. Det tilsettes matvarer som er utsatt for varmebehandling, spesielt bakt mat. Ammoniumhydroksid er et passende hevemiddel da det frigjør ammoniakk under prosessen.

Hvilke skader og bivirkninger har E527?

Ammonium hydroksid
Ammonium hydroksid

E527 tilhører gruppen av farlige tilsetningsstoffer i matvarer. I fri tilstand utgjør ammoniumhydroksid en helsefare. Det kan utløse allergier som forårsaker ubehag i magen. Forsiktighet er nødvendig for tilskuddet av personer som lider av allergi og utsatt for allergiske kriser.

Er bruk av E527 tillatt eller forbudt?

I Storbritannia, Australia og New Zealand E527 er forbudt for bruk på grunn av mulige allergiske reaksjoner. Det er tillatt å bruke det i EU og USA, da det tilsettes svært lave og fortynnede doser i maten. Fordi det er en god regulator, brukes den fritt i de fleste land rundt om i verden.

Ernæringseksperter anbefaler imidlertid at hvis et stoff er forbudt for bruk i et land, bør det håndteres med forsiktighet, og bruken av det bør unngås eller sterkt begrenset i forbruket av matvarer som er merket som E527.

Anbefalt: