Hvor Mye Grønn Te å Drikke Daglig?

Hvor Mye Grønn Te å Drikke Daglig?
Hvor Mye Grønn Te å Drikke Daglig?
Anonim

Grønn te er en av de mest konsumerte drikkene i verden. Mange mennesker liker ikke smaken, men drikker den fortsatt på grunn av dens mange helsemessige fordeler. Det er imidlertid på grunn av dem at noen tar det i store mengder. Hvor mye grønn te kan vi drikke hver dag og er høye doser farlige?

Studier har bevist fordelene med grønn te, unnlater å nå et definitivt svar på hvor mye av drikken som er optimal å ta. I følge noen resultater er helsemessige fordeler håndgripelige selv med bare ett glass om dagen, mens andre mener at det er behov for mer enn 5. Konklusjonen er at mengden avhenger av formålet vi bruker det til.

Studier som finner ut at grønn te tjener til å forebygge oral kreft hevder at denne effekten oppnås med 3-4 kopper drikke om dagen. Det samme gjelder brystkreft.

Hvis vi ønsker å redusere risikoen for kreft i prostata eller mage, økes de nødvendige drikkene daglig til 5. For redusert risiko for hjertesykdom er det bare mellom 1 og 3 glass om dagen.

I følge disse dataene er det klart at den optimale mengden varierer mellom 3 og 5 glass per dag. Det er imidlertid viktig å huske på bivirkningene av disse mengdene. De kommer hovedsakelig fra koffein som finnes i grønn te. Ved overdosering er det en følelse av angst, søvnproblemer, mageforstyrrelser, hodepine, hjertebank.

dose grønn te
dose grønn te

Gravide kvinner bør være spesielt forsiktige med koffein. Den optimale daglige dosen koffein for alle mennesker er omtrent 300 mg. En kopp grønn te inneholder mellom 20 og 40 gram koffein, som varierer i henhold til variasjon og tilberedningsmetode.

Fans av andre drikker som inneholder den, bør være spesielt forsiktige - hvis du drikker noen få kaffe om dagen, ville det være risikabelt å drikk grønn te i enorme mengder. Koffein finnes også i svart te, kullsyreholdige drikker og energidrikker, og noen medisiner.

Grønn te inneholder også catechin, som kan forstyrre absorpsjonen av jern. I store mengder kan det til og med føre til jernmangelanemi. Hos friske mennesker er ikke grønn te et problem.

Imidlertid bør det utvises forsiktighet med de som generelt lider av eller har en risiko for jernmangel - spedbarn, babyer, gravide, menstruerende kvinner, pasienter med intern blødning eller hemodialyse.

Avslutningsvis - til 3 kopper grønn te om dagen er helt trygge. Hvis du lider av en sykdom eller er gravid, og du vil eller trenger å konsumere mengder over disse, så beregne: hvor mye koffein og hvor mye katekin du tar daglig. Hvis du fortsatt har bekymringer, anbefales det å konsultere lege.

Anbefalt: