Hva Hjelper Nøtter Med?

Innholdsfortegnelse:

Video: Hva Hjelper Nøtter Med?

Video: Hva Hjelper Nøtter Med?
Video: Metriske gjenger i to retninger. 2024, September
Hva Hjelper Nøtter Med?
Hva Hjelper Nøtter Med?
Anonim

Nøtter er et yndet tidsfordriv for mange mennesker. Det er sant at deilige små inneholder mye kalorier, men de inneholder mange verdifulle stoffer og ingredienser for kroppens helse.

Nøtter er rike på protein, folsyre, niacin, vitamin A, B, C, E, sink, selen, magnesium, fosfor, kalium, kalsium, jern.

Forskning er tydelig på at nøtter er en kamp mot frie radikaler. Disse ungdommens fiender akselererer de aldringsprosessen.

Hvilke nøtter hjelper?

Hva hjelper nøtter med?
Hva hjelper nøtter med?

Mandler glatter ut rynker. De har denne egenskapen på grunn av den store mengden vitamin E. Magnesium beroliger nervene og kalsium styrker bein.

I tillegg er mandler bra for hjernen og synet. Antioksidantene de inneholder beskytter hjerneceller mot destruktive radikaler. Nøtter hjelper også med astma. Varm melk med mandler hjelper mot magesmerter og nyresmerter.

Mandelolje brukes også som et kosmetisk produkt. Det gjør huden myk som silke. Du bør ikke stappe mandler, til tross for deres nyttige egenskaper, da de inneholder mye kalorier. Din daglige rasjon bør ikke overstige 40 g per dag.

Hasselnøtter inneholder kalium, kalsium og magnesium - mineraler som er viktige for å opprettholde normalt blodtrykk og vitalitet. De anbefales etter alvorlige smittsomme sykdommer. Også: bronkitt, leddsmerter, kronisk utmattelse, nervespenning og venøs utvidelse.

Disse nøttene er rike på folsyre. Det er nødvendig for dannelsen av røde blodlegemer.

Hva hjelper nøtter med?
Hva hjelper nøtter med?

Hasselnøtter har nesten ingen karbohydrater, fett er lite. Derfor, ifølge ernæringseksperter, kan de brukes i dietter.

Pistasj er rik på fosfor. Og det styrker bein og tenner. Det er nyttig for utmattelse, tungt fysisk og psykisk stress. Hjelper med hjertesykdom, leversykdom, gulsott og oppkast.

Store mengder fett, sink, niacin, magnesium finnes i peanøtter. Sink styrker immunforsvaret. Hensikten med niacin og magnesium er å roe nervene og lindre stress.

Peanøtter anbefales for anemi, sår og leddgikt. De senker kolesterolet og beskytter hjertet. De regulerer blodsukkeret, forbedrer hukommelse, oppmerksomhet og hørsel.

Valnøtter inneholder jern, fosfor, magnesium, kalsium og jod, vitamin A, B, C, E, en rekke sporstoffer. Valnøtter har også Omega-3 fettsyrer. De øker godt kolesterol.

Valnøtter styrker muskler og eliminerer raskt tretthet etter trening.

Macadamia er en australsk valnøtt. Det ser ut som en hasselnøtt i smak og utseende. Den inneholder mye mettede fettsyrer og vitamin B, den er rik på protein og kalsium.

Og gode nyheter for kvinner som har vektproblemer: ernæringseksperter sier at macadamia ikke går opp i vekt.

Anbefalt: