Folkemedisin Med Lavendel

Video: Folkemedisin Med Lavendel

Video: Folkemedisin Med Lavendel
Video: Как нарисовать мед в баночке? / Видео-урок по рисованию маркерами #88 2024, September
Folkemedisin Med Lavendel
Folkemedisin Med Lavendel
Anonim

Lavendel har vært kjent for menneskeheten i tusenvis av år. Den brukes i matlaging - på grunn av sin friske aroma og unike smak, så vel som i folkemedisin, på grunn av dens medfødte helbredende egenskaper.

Historien om bruk av lavendel som medisin begynte for mange år siden, i romernes tid. Healere fra den tiden forberedte forskjellige salver med denne urten, som likte ikke bare aroma, men også dens gjenopprettende effekt på vev og muskler.

Det anbefales også for søvnproblemer. Flere hundre år senere, på 1800-tallet, ble det gjennomført mange studier i England som beviste de biokjemiske endringene som lavendel forårsaket i hjerneprosesser, så vel som den meget helbredende effekten på nervesystemet.

I dag anerkjenner konvensjonell medisin ikke bare egenskapene til lavendel, men bruker den også med suksess som en ingrediens i en rekke medisiner. De er forskjellige - mot epilepsi, depresjon, angst, hysteri, høyt blodtrykk og andre. Den gunstige effekten skyldes polyfenolene i den, som har en helbredende effekt på tarmene, i kombinasjon med probiotika. Lavendel er et uunnværlig immunstimulerende middel.

På grunn av alle dens egenskaper er denne urten blant de mest brukte i folkemedisin. Ved forkjølelse gjøres innånding med lavendelolje, hvorfra 3-4 dråper faller. I tillegg anbefales det å rengjøre boarealet, for eksempel 5 kvm. 3-5 dråper blir droppet. Dette er også egnet for søvnløshet og tobakkrøyk.

For å fjerne fotutmattelse etter en lang arbeidsdag, lag et fotbad med 3-5 dråper lavendelolje i. Dette kurerer også dårlig lukt og svette i lemmer.

Lavendel
Lavendel

I tilfelle stress, tretthet og ønske om fullstendig avslapning, ta et bad der du har falt 5-7 dråper lavendelolje. Dette vil fjerne angst og normalisere hormonelle funksjoner.

Ved muskelsmerter, revmatisme, nevralgi, radikulitt, osteokondrose, har massasje med lavendelolje en ekstremt gunstig effekt. Det anbefales for direkte påføring og på forbrenning flere ganger om dagen. Dette hjelper til raskere og smertefri helbredelse. For mer alvorlige sår og forbrenninger er det nødvendig med en kompress tilberedt av 5-10 dråper oppløst i 150 ml vann.

For stomatitt, periodontitt, tannpine og kariesforebygging, gurgle med et glass vann der en dråpe lavendelolje er oppløst.

Lavendel og oljen brukes vellykket til å berike kosmetikk og produkter, som sjampo, balsam, kremer. For dette formålet tilsettes 3-5 dråper olje til 10 g av produktet. Den erstatter også insektmiddel - møll og mygg ved å påføre direkte eller 2-3 dråper på et lommetørkle.

Anbefalt: