Bacopa Monieri Bremser Aldring

Video: Bacopa Monieri Bremser Aldring

Video: Bacopa Monieri Bremser Aldring
Video: Бакопа Монье (Bacopa Monnieri) 2024, September
Bacopa Monieri Bremser Aldring
Bacopa Monieri Bremser Aldring
Anonim

Kognitiv tilbakegang er en tilstand der det er et veldig alvorlig brudd på kognitive evner, som tale, konsentrasjon, hukommelse, tenkning, fantasi og andre.

De fleste tror at dette problemet dukker opp med alderen, og i praksis er aldring den eneste årsaken. Faktisk er mange aldersrelaterte sykdommer - glemsomhet, Alzheimers sykdom, dårlig hukommelse osv. - forårsaket ikke bare av aldring, men også av miljøet vi lever i.

Årsakene er usunn livsstil og usunt kosthold, samt røyking, immobilitet og andre. Det er med andre ord mange faktorer som vi kan kontrollere og endre for å opprettholde kognitiv funksjon på et senere tidspunkt.

Det er nødvendig å konsumere matvarer som er rike på vitaminer, spesielt vitamin B12, matvarer som inneholder omega-3 fettsyrer. Sist, men ikke minst, må vi være mer fysisk aktive. Eksperter sier at disse endringene kan hjelpe alle med å forbedre tilstanden, uavhengig av alder.

Vi kan også supplere kostholdet vårt med supermat som er vitenskapelig bevist å hjelpe hjernens helse.

Te
Te

- Kokosolje - den kan kurere mange sykdommer, inkludert kardiovaskulære problemer, fedme og mer. En rekke studier har vist at middels kjede triglyserider av kokosnøttolje kan forbedre kognitiv funksjon hos mennesker som har hukommelsesproblemer.

- Valnøtter - forskning viser at regelmessig inntak av valnøtter forbedrer hukommelsen og kognitive funksjoner. Valnøtter er ekstremt rike på plantebaserte omega-3-fettsyrer, vitamin E, som er kjent for å forhindre kognitiv svikt, og alfa-linolensyre.

- Bakopa monieri (Brahmi) - I ayurvedisk medisin har denne urten lenge vært brukt til å behandle kognitive problemer. Den flerårige planten har løst problemer som dårlig minne. I følge moderne forskning reduserer langtidsforbruk av urteekstrakt tiden det tar å lære nye fakta fra 50 til 100.

En annen studie viser at med regelmessig inntak av bacopa monieri, observeres det betydelige forbedringer i verbal informasjonsbehandling. Studien ble utført av Brian Kairala, som jobber ved College of Philadelphia in Osteopathic Medicine.

Han gjennomførte en studie med 20 eldre frivillige - deltakerne ble delt inn i to grupper. En gruppe mennesker spiste 300 mg av urten per dag, og den andre gruppen tok placebo.

Det viser seg at den første gruppen har en betydelig forbedring, og ifølge Kairala viser dette resultatet at urten kan bidra til å forhindre Alzheimers sykdom. Eksperten mener at fremtidige studier av planten vil bidra til å bevise at bacopa monieri kan bidra til å redusere kognitiv tilbakegang som er forbundet med aldring.

Anbefalt: