Elderberry - Den Sterkeste Bulgarske Urten

Video: Elderberry - Den Sterkeste Bulgarske Urten

Video: Elderberry - Den Sterkeste Bulgarske Urten
Video: Мудрость бузины: безопасность и советы по выращиванию вкусного лекарственного растения. 2024, September
Elderberry - Den Sterkeste Bulgarske Urten
Elderberry - Den Sterkeste Bulgarske Urten
Anonim

Elderberry er en vakker og nyttig plante som er kjent for sin aroma under blomstringen. I september modnes frukten av hyllebær.

De har en veldig kompleks kjemisk sammensetning. Elderbær inneholder sakkarider, organiske syrer, essensielle oljer, kolin og karoten. I tillegg inneholder de tanniner og parafinlignende stoffer som er nyttige for menneskers helse.

Hyldebær inneholder vitamin C, glukose og fruktose.

Hyllebær regnes som den sterkeste bulgarske urten fordi alle delene brukes - både frukt og blomster, blader og til og med kvister og bark.

Hyllebærblader inneholder karoten og vitamin C, og tørkede blader inneholder provitamin A. Hyllebærblader, bark, blomster og frukt har mange gunstige egenskaper for helsen.

De reduserer temperaturen i feber, har en vanndrivende og avførende effekt, hjelper til med nervøse tilstander, da de har en beroligende effekt.

Unge eldre blader har immunforsterkende og avførende egenskaper. Avkok av alle deler av hyllebær har evnen til å forbedre stoffskiftet.

I eldgamle tider ble sirup laget av blomster og frukt av hyllebæren. Hyllebærsirup blandet med sitron, honning og vann er behagelig å smake, forfriskende og sunn.

Hyllebærfrukt brukes til å lage deilig og nyttig hjemmelaget syltetøy. Hyllebær brukes til å behandle og forebygge mange sykdommer - bronkitt, influensa, neuralgi, revmatisme, gikt.

Eldre blomster brukes til å lage sirup og avkok, som fungerer bra for sår i halsen, influensa og bronkitt. For å oppnå et helbredende avkok helles 1 ss blomst med 1 kopp varmt vann.

Blandingen kokes i 20 minutter. Avkjøl, tøm og drikk varm en halv kopp før måltidene. Dette avkoket er også nyttig ved leddgikt.

I tilfelle forbrenning, betennelse og gnidning blir bladene dekket med varmt vann og deretter avkjølte eldre blader.

Hyllebærsirup anbefales ikke for kolitt og graviditet. Vordende mødre skal ikke fristes av aromaen og smaken av hyllebærsirup for å unngå komplikasjoner.

Anbefalt: