Historie Av Cider

Video: Historie Av Cider

Video: Historie Av Cider
Video: Apps cider 2024, September
Historie Av Cider
Historie Av Cider
Anonim

Cider eller cyder er en alkoholholdig drikk som tilberedes av en spesiell teknologi fra gjæret eplejuice. Cider er sterkt karbonert, søt og litt sur. Drikken har en gylden eller grønnaktig farge og har en sterk eplearoma.

Alkoholinnholdet er ca 6-7%, og i henhold til sukkerinnholdet varierer cider fra tørt til søtt. I noen land kalles denne drinken cider fordi den er. Denne drikken er laget av andre frukter enn epler. En mer populær cider er pærer, som kalles perry.

Ifølge historikere ble cider først tilberedt for mer enn et årtusen siden. Legenden forteller at cider ble skaffet ved en tilfeldighet da Charlemagne (VIII-IX århundrer) en gang satt på en sekk med overmodne epler. De var så knust at til og med en cider skilte seg fra dem. Så begynte det å plante eplehager i massevis for å produsere den nye drikken.

Noen forskere mener at cider ble oppfunnet av grekerne. De ser etter en sammenheng mellom ordet cider og det greske ordet for hard alkohol-sikera.

De første kildene som nevnte målrettet produksjon av cider dateres imidlertid tilbake til det trettende århundre i Spania. Deretter spredte teknologien seg til Normandie og Savoy. I det nittende århundre var cider en av de mest populære drinkene i Frankrike.

Alkoholholdig cider
Alkoholholdig cider

Cider-drikken er imidlertid ikke alkoholholdig i alle land. I Nord-Amerika er for eksempel usyret og ufiltrert eplejuice populært under dette navnet. Og den som inneholder alkohol kalles hard cider.

Cider kan ikke tilberedes av noen epler. Derfor brukes bare utvalgte varianter i land der cider av høyeste kvalitet produseres. For tiden er de beste ciderene tilgjengelige fra Frankrike, Tyskland, Spania og Russland.

Det finnes til og med flere typer cider i Frankrike. Ren cider har et alkoholinnhold på 5-9% og det tilsettes ikke vann. Det er også en cider som har tilsatt vann og et alkoholinnhold på 3-5%. Det er også tørr cider, glitrende cider og andre.

Imidlertid serveres alle disse typene kjølte og kan konsumeres når som helst på dagen, og denne forfriskende drikken er spesielt foretrukket i de varmeste sommertimene.

Anbefalt: