Ernæring Ved Kronisk Kolecystitt

Video: Ernæring Ved Kronisk Kolecystitt

Video: Ernæring Ved Kronisk Kolecystitt
Video: LAPAROSKOPİK KOLESİSTEKTOMİ VE HİDROPİK KESENİN WERES ASPİRASYONU - OP. DR. ŞABAN BEYAZPINAR 2024, September
Ernæring Ved Kronisk Kolecystitt
Ernæring Ved Kronisk Kolecystitt
Anonim

Betennelse i galleblæren kalles også kolecystitt. Det kan vises plutselig og akutt, men det kan også være kronisk med perioder med forverring og remisjon. I den akutte perioden, når den først dukker opp, er tilstanden preget av plutselige magesmerter, som forsterker seg med bevegelse.

Akutt kolecystitt skyldes retensjon av gallestein i gallegangene til tolvfingertarmen. For å opprettholde og forhindre forverring av kronisk kolecystitt, anbefales det å følge et godt forberedt og passende kosthold.

Når du bestemmer menyen for kolecystitt, må du huske at mat rik på fett samt stekt mat bør unngås. De er årsaken til dannelsen av gallestein.

Oliven olje
Oliven olje

Når du fjerner dem, sikrer du deg og kontrollerer bivirkningene av kolecystitt. Det er best å unngå eller eliminere matvarer: rødt kjøtt, nøtter, egg, meieriprodukter, stekt mat, iskrem, sjokolade, kullsyreholdige drikker, svart te, kaffe og kål.

For å forbedre tilstanden er det bra å ta med olivenolje, vegetabilsk olje, avokado, fiber, eddik, blåbær osv. På menyen. Produkter som yoghurt, melk med lite fett, fullkorn, poteter, pasta og ris har en gunstig effekt og bør økes.

Yoghurt med blåbær
Yoghurt med blåbær

Den viktigste forebyggingen av kronisk kolecystitt er å unngå alkoholinntak. På den annen side kan forverring av drastiske dietter med høyt fettinnhold føre til forverring.

Et av de viktigste elementene som bør inkluderes i dietten ved kronisk kolecystitt, er fiber. De aktiverer tarmmetabolismen og fordøyelsen. De finnes i de største mengdene i frukt og grønnsaker, samt belgfrukter.

Deres største østlige er blåbær. I tillegg inneholder de vitaminer og mineraler, og det er derfor de i ernæring kalles "olje for fordøyelseskanalen."

Dietten for akutt kolecystitt tilbyr 30 ml olivenolje på tom mage til frokost. Dette støttes av ytterligere 100 ml grapefrukt eller sitronsaft.

Det er godt å drikke 100 ml rødbetejuice to ganger om dagen. På denne måten blir kroppen renset for giftstoffer og har evnen til å aktivere tarmperistaltikk, samt enzymatiske prosesser som hjelper fordøyelsen.

Anbefalt: