Prisene På Engros Matvarer Stiger Sammenlignet Med I Fjor

Video: Prisene På Engros Matvarer Stiger Sammenlignet Med I Fjor

Video: Prisene På Engros Matvarer Stiger Sammenlignet Med I Fjor
Video: De første år efter krigen. Østpreussen. Professor Historier 2024, September
Prisene På Engros Matvarer Stiger Sammenlignet Med I Fjor
Prisene På Engros Matvarer Stiger Sammenlignet Med I Fjor
Anonim

Igjen observeres endringer i matpriser. Markedsprisindeksen, som viser verdien av engros matvarer, falt denne måneden med 0,81 prosent til 1 470 poeng.

På den annen side er de gjennomsnittlige månedlige indikatorene for indeksen 1,3 prosent høyere enn i mars i fjor. Dette ble uttalt av den statlige kommisjonen for varebørser og markeder.

Selv om det i begynnelsen av 2015 var en svak økning i sukkerprisene, ble den samme varen i mars billigere hver måned og nådde 1,18 BGN per kilo.

I mellomtiden fortsetter verdien av mel å øke i samme måned. Det viser seg at prisen har steget med 1,2 prosent fra forrige måned. På den annen side falt verdien av bønner i mars med 2,6 prosent.

Kjøper mat
Kjøper mat

Imidlertid økes verdien av oljen litt på månedlig basis - med 2 prosent. For ris er økningen en prosent. Det er ingen økning i egg, og prisen for ett stykke fortsetter å utgjøre BGN 0,19.

Endringer sammenlignet med februar observeres også i meieriprodukter og kjøttprodukter. For eksempel har kyllingkjøtt steget i pris på månedlig basis med omtrent en prosent, mens svinekjøtt har falt i pris med tre prosent. Sammenlignet med samme måned i 2015 falt prisen på kuost med nesten tre prosent.

Verdien av smør har steget sammenlignet med samme måned i fjor. Dataene viser at prisen på svinekjøtt på årsbasis stiger med 5,6 prosent og prisen på kyllingkjøtt faller med tre prosent.

Supermarked
Supermarked

På årsbasis er sukker også billigere med 19 prosent og olje med 4 prosent. Verdien på melet er fortsatt den samme som i mars i fjor. På årsbasis øker imidlertid verdien av egg med 1 krone og ris med 7,7. per hundre.

En annen ting som gjør inntrykk er at det i mars nesten ikke er produsert frukt og grønnsaker i vårt land på markedet. Du kan imidlertid se noen mengder bulgarsk salat, reddiker, grønn løk og hvitløk.

Når det gjelder grønne salater, øker verdien deres hver måned med 16 prosent. Innenlandsk kål steg i pris med 15 prosent i mars, i motsetning til importert kål, hvor prisen steg med 7 prosent.

I samme periode falt potetene i pris med 2 prosent. I mars steg imidlertid prisene på epler (med 11,5 prosent) og bananer (med 7 prosent). Prisen på sitroner falt med 0,6 prosent.

Anbefalt: