Helbredende Kraft Av Johannesurt Er I Denne Oppskriften Av Deunov

Innholdsfortegnelse:

Video: Helbredende Kraft Av Johannesurt Er I Denne Oppskriften Av Deunov

Video: Helbredende Kraft Av Johannesurt Er I Denne Oppskriften Av Deunov
Video: Prikkperikum/Johannesurt 2024, September
Helbredende Kraft Av Johannesurt Er I Denne Oppskriften Av Deunov
Helbredende Kraft Av Johannesurt Er I Denne Oppskriften Av Deunov
Anonim

Johannesurt, også kalt Bellflower, er en gammel urt som kurerer mange sykdommer.

Det er også kjent som Kristi blod fordi det ligner blod på grunn av den røde juice som stilkene frigjør når de blir kuttet og gjennomvåt.

Bladene, stilkene og blomstene er verdifulle, den plukkes etter 24. juni og brukes både rå og tørket.

Johannesurt inneholder glykositter, flavonoider, rødt pigment, tannin, harpiks og essensiell olje. Tilrettelegger for sårheling og fungerer som beroligende middel for nerver og er et vanndrivende og antimikrobielt middel. Den brukes til både intern og ekstern behandling, den brukes til å lage te, tinkturer og oljer.

Johannesurt-te

Johannesurt-te
Johannesurt-te

Den vanligste formen for johannesurt er i form av te, og den mest tradisjonelle oppskriften er 1 ts, fylt med urter, som helles med 250 ml kokende vann og dynkes kort.

Du kan også lage mer konsentrert te ved å helle 2 ss. av urten med 500 ml vann og kok i 5 minutter. Sil og drikk 100 ml 15 minutter før du spiser 3-4 ganger om dagen.

Oppskrift med johannesurt av Peter Deunov

Peter Dunov
Peter Dunov

Legg blomster av johannesurt i en krukke ved siden av halsen, hell olivenolje og legg gasbind på halsen på krukken. Den holder seg i solen i 40 dager, væsken blir blodrød. Sil og hell i mørke flasker med lokk. Den blir liggende i kjøleskapet i enda et år, men hvis det dukker opp mugg, blir den ganske enkelt fjernet fra den helbredende oljen, noe som på ingen måte forverrer egenskapene.

Denne oljen har betennelsesdempende virkning og brukes til å smøre sår, brannsår, blåmerker, forstuinger, byller, hudallergi, herpes, bitt og mer.

Det brukes også til å gni isjias, revmatisme, lumbago, ryggsmerter, sportsskader og andre lignende smerter. Ved vannlating om natten gnides ryggrunnen. Selv med babykolikk gnir babyens mage.

Johannesurt behandler depresjon, søvnløshet, nevrosteni, sår hals, migrene, nasal betennelse, hjernehinnebetennelse, høysnue, nyre, betent øre, nattlig vannlating, pleuritt, lungebetennelse, kolitt, gastritt, nervøs mage, revmatisme og mange andre plager.

Anbefalt: