Hvis Du Lurer På, Er Alkohol Nyttig Eller Skadelig

Video: Hvis Du Lurer På, Er Alkohol Nyttig Eller Skadelig

Video: Hvis Du Lurer På, Er Alkohol Nyttig Eller Skadelig
Video: Такие секреты уже все забыли, но их стоит знать! Полезные советы на все случаи жизни! 2024, September
Hvis Du Lurer På, Er Alkohol Nyttig Eller Skadelig
Hvis Du Lurer På, Er Alkohol Nyttig Eller Skadelig
Anonim

Forskning på dilemmaet om alkohol er skadelig eller gunstig for menneskers helse, har blitt så mye og så kontroversielt de siste årene at den gjennomsnittlige personen kan bli forvirret.

Noen vitenskapelige konklusjoner utelukker de potensielle helsemessige fordelene med alkohol. Andre peker på fordelene med å drikke. Til slutt kan vi imidlertid konkludere med at hvis du ikke drikker, trenger du ikke starte, i håp om å forbedre helsen din. Og hvis du drikker regelmessig, vil du absolutt skade helsen din.

Etanol protoplasmisk gift er demonstrert. Det virker på mobilnivå og skader de fineste vitale strukturer og mekanismer. Det vil si at hvis du drikker jevnt, vil du uunngåelig skade helsen din før eller siden.

Hver organisme kan trygt behandle en viss mengde alkohol, i henhold til de medfødte nivåene og aktiviteten til enzymet med det komplekse navnet alkoholdehydrogenase.

I denne forbindelse er det betydelige forskjeller ikke bare mellom individer, men også mellom raser. Dette er grunnen til at noen drikker mye og lenge uten å utvikle leverskader, og andre får skrumplever med små mengder alkohol.

Alkohol
Alkohol

Leveren er et veldig sunt organ, men vi må ikke misbruke det. Han blir skadet av overdreven alkoholforbruk og viral hepatitt, som ofte blir kronisk uten at en person selv innser at han eller hun er smittet. Usunn mat og fedme undergraver også leverfunksjonen.

Siden hard alkohol øker risikoen for andre helseproblemer - hovedsakelig skrumplever og kreft, anbefaler leger at folk som spiser det bytter til vin eller øl.

Å redusere drikking er ikke en enkel oppgave. Men det er viktig å gjøre før alvorlig alkoholskade oppstår, som inkluderer alkoholisk steatose, hepatitt og skrumplever, polyneuropati, fordøyelsesproblemer.

Et av de første tegnene på at leveren overfører er en økning i spesifikke enzymer i blodet - AST og ALT. Derfor er det bra å teste leverenzymer profylaktisk for regelmessig eller utilsiktet alkoholmisbruk.

Anbefalt: