En Kort Historie Med øl Over Hele Verden Og I Vårt Land

Video: En Kort Historie Med øl Over Hele Verden Og I Vårt Land

Video: En Kort Historie Med øl Over Hele Verden Og I Vårt Land
Video: Ladybug og Chat Noir og deres børn. Eventyr om natten fra Marinette Miraculous 2024, September
En Kort Historie Med øl Over Hele Verden Og I Vårt Land
En Kort Historie Med øl Over Hele Verden Og I Vårt Land
Anonim

Øl er en drink som er en favoritt for både menn og kvinner, både unge og gamle. Hennes Majestetiske øl er en av de eldste drikkene i verden. Den ble forberedt 5000 år før Kristus. I det gamle Mesopotamia og Sumer elsket de å drikke øl.

Det mest interessante er at de beste mestrene i å brygge øl var kvinner. På den tiden hadde de et bredt spekter av humlevæske - mørk, lys, rød, med skum, uten skum, trelags. Det er dokumenter fra det gamle Egypt så tidlig som 1600 f. Kr., der det er skrevet over 700 oppskrifter, hvorav de fleste nevner ordet øl.

Egypterne er de som lærte grekerne å lage øl. Da kristendommen var utbredt, var øl i full gang. Årsaken til dette var klostrene, der nye måter å lage mat hele tiden ble oppdaget på. Munkene bygde også de første bryggeriene.

Å brygge øl var allerede en familiebedrift. I Amerika øl ble overført av Christopher Columbus. Da han gjorde sin siste tur til Mellom-Amerika i 1502, smakte han en premiumdrink laget av mais. Dette var lokalbefolkningenes alternativ for europeisk øl.

I 1920, under det tørre regimet, ble både restalkohol og øl forbudt. Først i 1933 ble denne loven opphevet. Bruken av bygg og humle til å lage øl ble bestilt av den bayerske hertugen Wilhelm IV i 1512.

Øl
Øl

Fram til 1800-tallet drakk bulgarere øl laget hjemme. Francois Ducorp grunnla det første bryggeriet i Bulgaria. I 1884 grunnla tre gründere fra Sveits bryggeriet Kamenitza i Plovdiv. Et år senere grunnla den tsjekkiske bryggeren Franz Milde og flere gründere fra Shumen et bulgarsk bryggeriselskap og en ølfabrikk i samme by.

Dermed ble øl den vanligste drikken i Bulgaria.

Anbefalt: