Afrodisiakum I Det Antikke Hellas

Innholdsfortegnelse:

Video: Afrodisiakum I Det Antikke Hellas

Video: Afrodisiakum I Det Antikke Hellas
Video: Ложная ягода на столе. Почему за сезон нужно съесть пять кило . 2024, September
Afrodisiakum I Det Antikke Hellas
Afrodisiakum I Det Antikke Hellas
Anonim

I antikkens Hellas Mange matvarer og drikkevarer som ost og hvitløk ble tilsatt vinen, men samtidig var det helt normalt å spise mat som ble vurdert afrodisiakum. Hvis noen nevner pærer, er det første som kommer opp i tankene dine sannsynligvis ikke et afrodisiakum. Og likevel ble de høyt verdsatt for sin berømte positiv effekt på libido.

Hva er et afrodisiakum?

Et afrodisiakum er definert som noe som provoserer eller forsterker seksuell lyst. Navnet kommer fra Afrodite, den greske kjærlighetens og skjønnhetsgudinnen. Fra eldgamle tider er det mat som antas å øke seksuell kraft og lyst, og historikere forteller oss at de gamle grekerne ikke var immun mot løfter om forbedret ytelse og utholdenhet og økt glede. Hippokrates, medisinens far, anbefalte linser for å holde mannen frisk i alderdommen, en praksis fulgt av den greske filosofen Aristoteles, som tilberedte den med safran. Plutarch foreslo bønnesuppe som en måte å øke libidoog andre mente at artisjokk ikke bare var et afrodisiakum, men også sørget for at sønner ble født.

Her vil vi nevne noen av de gamle greske "oppdagelsene" for å oppnå maskulinitet (siden de tidligste referansene til afrodisiakum er for menn):

Spiselige pærer

De gamle grekerne mente at noen bitre spiselige pærer stimulerte lidenskap. De tilberedes på forskjellige måter og konsumeres med afrodisiakksalater som inneholder honning og sesam - to andre matvarer som anses som boostere av libido. Kanskje den gamle oppskriften ligner på denne oppskriften på syltet løk, som tilberedes i dag.

Hvitløk

Hvitløk er et afrodisiakum
Hvitløk er et afrodisiakum

Fra eldgamle tider ble det antatt at hvitløk har magiske og terapeutiske egenskaper og blir også vurdert afrodisiakum. På Homeris tid spiste grekerne hvitløk daglig - med brød, som krydder, eller tilsatt til salater.

Gjennom

Purre er et afrodisiakum
Purre er et afrodisiakum

De gamle grekerne betraktet purre som et afrodisiakum, sannsynligvis på grunn av sin falliske form (det ble også brukt som et vanndrivende og avføringsmiddel).

Sopp

Trøfler er et afrodisiakum
Trøfler er et afrodisiakum

Trøfler regnes som eksepsjonelle afrodisiakum. De var veldig dyre, akkurat som i dag.

Mynte

Peppermynte te er et afrodisiakum
Peppermynte te er et afrodisiakum

Aristoteles rådet Alexander den store til ikke å gi soldatene mynte te under krigen for ikke å bli distrahert.

Anbefalt: