De Farligste Konserveringsmidlene I Maten

Video: De Farligste Konserveringsmidlene I Maten

Video: De Farligste Konserveringsmidlene I Maten
Video: 10 Af De Farligste Dyr I Verden 2024, September
De Farligste Konserveringsmidlene I Maten
De Farligste Konserveringsmidlene I Maten
Anonim

Å spise sunt er et av de mest diskuterte emnene - hva du skal konsumere, hva du skal fjerne fra menyen og hvorfor. Kosthold oversvømmer i økende grad folks sinn og fører ofte til besettelse av temaet mat og matvarer. På den ene siden er det flott for alle å ha en kultur for å spise, noe som ikke er begrenset til holdningen vår ved bordet.

Ernæringskulturen inkluderer hva du skal spise, hva du skal se etter på matetiketter, hva som er bra for kroppen vår. På den annen side gjør et sunt kosthold oss veldig våkne på hva vi kjøper og hva vi legger på bordet - så lenge vi ikke går til ekstremer, kan det bare gi oss fordeler. Stadig flere begynner å lete etter økologisk mat, lese etikettene på produktene de kjøper - hva den inneholder og spørre seg hva som er E 209 eller E 216.

Vi vil se på hva alle disse E-ene i mat betyr, eller i det minste den delen av konserveringsmidler som det er bra å unngå. Hva de forsyner oss med og om de skader oss på noen måte, og hva som faktisk er de farligste konserveringsmidlene i mat, er spørsmål som alle kanskje stiller. Alle slags konserveringsmidler, fargestoffer, forsterkere osv. I mat kan være skadelige, selv om produsenter ofte prøver å overbevise oss om at de ikke bare er skadelige, men tvert imot - er nyttige.

Konserveringsmidler er merket på etikettene med et E og et nummer etter. For å bare vurdere konserveringsmidler må vi si at de er fra E 200 til E 290. Og siden dette er mange typer konserveringsmidler, vil vi vurdere de som faktisk er farlige og utgjør en risiko for helsen vår:

De farligste konserveringsmidlene i maten
De farligste konserveringsmidlene i maten

Følgende konserveringsmidler er kreftfremkallende - fra E 210 til E 217 (inneholder hovedsakelig juice, kullsyreholdige og forfriskende drikker, paier med krydret smak), samt E 240, E 249;

De farligste konserveringsmidlene i maten
De farligste konserveringsmidlene i maten

Fra E 230 til E 233 - dette er konserveringsmidler som kan irritere huden din og forårsake hudproblemer. De brukes hovedsakelig til landbruksformål. Disse samme tilsetningsstoffene (pluss E 239) kan også forårsake en allergisk reaksjon. E 233 fører også til fedme.

Hvis du er hypertensiv, bør du være forsiktig med matvarer som inneholder konserveringsmidler E 250, E 252 og E 254. E 250 kan oftest finnes i pølser og pølser - dette tilskuddet er kreftfremkallende og produkter som inneholder dette konserveringsmidlet er forbudt i noen land.

I Australia er en stor andel av disse konserveringsmidlene forbudt. For å være litt tydeligere - de konserveringsmidlene som ikke er kjent for å ha forårsaket noen effekter er - fra E 201 til E 203, E 234 (inneholdt i tomatpasta så vel som i øl), E 260 (brukt til sylteagurk), E 262.

De som er gode å unngå er - fra E 210 til E 217, E 220, E 226, E 227, fra E 236 til E 239, E 250, E 252.

Anbefalt: