Amerika Forbereder Seg På å Forby Transfett

Video: Amerika Forbereder Seg På å Forby Transfett

Video: Amerika Forbereder Seg På å Forby Transfett
Video: Topp 10 Mest Skadelige Produkter i Human Ernæring | TainaRVB 2024, September
Amerika Forbereder Seg På å Forby Transfett
Amerika Forbereder Seg På å Forby Transfett
Anonim

De amerikanske helsemyndighetene har kunngjort at de vil forby kunstig transfett i mat fordi de er veldig helseskadelige.

I følge US Food and Drug Administration vil et slikt forbud forhindre 7.000 dødsfall og 20.000 hjerteinfarkt i USA hvert år. En to-måneders konsultasjon om saken startet i USA før en endelig beslutning fattes.

Myndighetene er fast bestemt på at et mulig forbud ikke vil påvirke naturlig transfett i noen kjøtt- og meieriprodukter.

Ifølge dem vil transfettsyrer være begrenset i kjeks, popcorn, frosne pizzaer, margarin, pastaer, vafler og mange andre pastaprodukter. Pommes frites fra hurtigmatkjeder faller også inn i denne kategorien.

Burger
Burger

Forbruk av bare 2% av skadelige fettstoffer øker risikoen for hjerteinfarkt med 30%. Regjeringen vil kreve at produsenter avvikler bruken av kunstige transfettstoffer.

Transfett brukes i næringsmiddelindustrien fordi de forbedrer smaken og øker holdbarheten til produkter, men fører til tilstopping av arteriene.

Hurtigmat
Hurtigmat

Amerikanske produsenter begynte å legge disse kunstige fettene til matvarene på 1950-tallet for å forlenge holdbarheten.

De dannes ved å tilsette hydrogen til vegetabilske fettstoffer, som herder dem.

Leger og ernæringseksperter har lenge kritisert transfett og kalt dem enda mer skadelige enn mettet fett. Transfett øker risikoen for hjerte- og karsykdommer og øker nivået av dårlig kolesterol.

Siden 2006 har amerikanske myndigheter krevd at produsenter på produktetiketter angir mengden transfett de inkluderer.

For syv år siden ble New York den første byen som forby transfett på restauranter. Siden da har minst 15 land og territorier fulgt etter.

The Independent Institute of Medicine har konkludert med at kunstig transfett ikke gir noen helsemessige fordeler, og at det ikke er nivåer av trygt inntak av skadelig fett.

Anbefalt: