Oppbevaring Av Jordbær Og Kirsebær

Video: Oppbevaring Av Jordbær Og Kirsebær

Video: Oppbevaring Av Jordbær Og Kirsebær
Video: Røyse Frukt- og bærpresseri // Sommer på Røyse 2024, September
Oppbevaring Av Jordbær Og Kirsebær
Oppbevaring Av Jordbær Og Kirsebær
Anonim

Jordbær og kirsebær er en av de deiligste fruktene. Å konsumere dem er en fest for sansene, og fordelene er utallige. Men hvordan kan vi lagre disse fantastiske fruktene?

Jordbær er ekstremt velsmakende, men dessverre ødelegger de veldig raskt, spesielt hvis de blir skadet. En annen forutsetning for rask ødeleggelse er lagring på et veldig fuktig eller veldig varmt sted.

Det er best å oppbevare jordbær i kjøleskapet, uvasket og plassert i plastposer. Det andre alternativet er å plassere dem med plastskåler, men sørg for å dekke dem til.

Fjern alltid bortskjemte eller myke jordbær, for de vil ødelegge resten. I kjøleskapet kan jordbær holde seg opptil to eller tre dager.

Frosne jordbær kan lagres i opptil ni måneder. Den beste måten å bevare alle verdifulle egenskaper på er å fryse dem raskt, men etter forvask og grundig tørking.

Langsom eller tining av denne frukten anbefales ikke fordi en betydelig mengde vitamin C går tapt. Tine dem i mikrobølgeovnen. Forbruk i solid tilstand før de mykner helt.

Kirsebær
Kirsebær

Kirsebær er en favorittfrukt for mange mennesker. Deilig og frisk, de er en av de mest etterlengtede gavene på våren. Se hvordan vi kan holde dem i best mulig stand.

Når du kjøper kirsebær, velg de som er litt skinnende, faste, men ikke for harde. Stilken skal være grønn, den gule stilken snakker om overmoden frukt.

Kirsebær er lett bedervelig og overmodner ganske raskt hvis den blir stående ved romtemperatur. Når du kjøper kirsebær, må du ikke ha dem i plastposer for lenge, for de blir knust og ødelegger raskere.

Du kan oppbevare dem i kjøleskapet ved å plassere dem i en perforert papirpose eller i en liten fruktkurv i opptil fem eller syv dager.

For å gjenopprette friskheten før forbruk, suge dem i kaldt vann i omtrent en halv time.

Frossen i fryseren, kan kirsebær holde seg opptil en måned. Legg dem i en boks eller bolle som kan forsegles med et lokk. Det er ikke nødvendig å fjerne håndtakene. Du oppnår best effekt hvis du legger dem i en vakuumpose.

Hvis ønskelig kan du tilsette sukker i posen eller bollen før du fryser. Så du vil ha en veldig velsmakende dessert, når som helst.

Anbefalt: