De Helbredende Egenskapene Til Selleri

Video: De Helbredende Egenskapene Til Selleri

Video: De Helbredende Egenskapene Til Selleri
Video: 8 октября остерегайтесь этого останетесь без денег в день Сергия Радонежского и Сергея Капустника 2024, September
De Helbredende Egenskapene Til Selleri
De Helbredende Egenskapene Til Selleri
Anonim

Selleri er blant grønnsakene som konsumeres veldig ofte. Det er hovedsakelig to typer selleri i vårt land - løvrike og rot, og begge typer selleri er mye brukt i matlaging. Frøene deres har blitt brukt til behandling av mange sykdommer siden antikken. Selleri inneholder lite kalorier.

Vintergrønnsaker er blant favorittene til mange mennesker, og selleri er en uunnværlig hjelper på kjøkkenet som krydder for grønnsaksupper, marinader og til og med frittstående retter. Regelmessig forbruk av selleri gir kroppen en rekke fordeler.

Selleri er en utmerket kilde til vitamin A og B. Innholdet av disse vitaminene i selleri hjelper til å dekke mye av kroppens daglige behov. I tillegg inneholder de også mye kalium, natrium, kalsium og magnesium og forskjellige mineraler. Dra nytte av det ved astma, fordi det har en gunstig effekt på denne sykdommen.

Sellerihode
Sellerihode

Forbruk av selleri er bra for hjerte og blodkar fordi det reduserer risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag. I tillegg kontrollerer selleri blodtrykket, det er en naturlig antioksidant og et utmerket vanndrivende middel. Selleri hjelper til med å eliminere overflødig væske fra kroppen, i tillegg hjelper det med urinveisinfeksjoner.

Selleri regulerer balansen av væsker i kroppen, øker utskillelsen av spytt og magesaft. Grønnsaker hjelper til med å berolige fordøyelsessystemet, åpne appetitten og forhindre opphopning av gass og kramper i tarmene. Styrking av immunforsvaret er blant fordelene med selleri. Det brukes mot diabetes og mot magesmerter.

Selleri har sin anvendelse i sykdommer som dysenteri og gulsott. Det øker seksuell lyst, har afrodisiakum. Vellykket brukt til å behandle sår og forbrenninger, har antibakterielle egenskaper. Det har en helbredende effekt mot hudproblemer som kviser, psoriasis og vitiligo, regulerer menstruasjonssyklusen.

På grunn av sitt rike innhold av mineraler har selleri lindrende egenskaper ved kronisk utmattelse. Det kan brukes som oppblåsthet i øynene. Den har høyt fiberinnhold og god anvendelse i nefritt og hepatitt. Det er nyttig mot gikt, forbedrer hukommelsen og lindrer nyreproblemer, fjerner giftstoffer fra kroppen og er nyttig for å redusere nyrestein. Forbruk av selleri bidrar til å redusere hevelse i kroppen og bidrar til å eliminere hevelse, har også store fordeler for anemi, er nyttig ved betennelse i urinveiene, har en forebyggende effekt på leversykdom.

Fordeler med selleri
Fordeler med selleri

Studier viser at sellerijuice balanserer kolesterol ved å øke gallsekresjonen. Selleri gir beskyttelse mot kreft. Ifølge studier forhindrer det spredning av kreftceller. Det har vist seg å hemme veksten av kreftceller. Spesielt kreftceller i tykktarmskreft og magekreft.

Selleri juice inneholder 21 kalorier per 100 g, noe som gjør det lite kalorier. Selleri er en ideell grønnsak for folk som vil gå ned i vekt. Du kan drikke selleri juice som et middel til å bekjempe sult etter søte ting.

Gravide kvinner bør ikke konsumere selleri ofte fordi det øker risikoen for spontanabort. Overdreven inntak kan også forårsake allergiske reaksjoner.

Anbefalt: