Karanda - Den Mirakuløse Frukten Av India

Video: Karanda - Den Mirakuløse Frukten Av India

Video: Karanda - Den Mirakuløse Frukten Av India
Video: ШАХ РУКХ КХАН и каджол клип из фильма карон и Арджун ❤❤индия 2024, September
Karanda - Den Mirakuløse Frukten Av India
Karanda - Den Mirakuløse Frukten Av India
Anonim

Karanda, også kalt Kristi torn, er en frukt innfødt i de tørre landlige områdene i India. Moden frukt er søt og kan spises rå eller til salater, gelé, syltetøy, drikke og mer.

De er en god kilde til vitaminer som karoten, tiamin, riboflavin, vitamin C og pektin. De inneholder lupeol, sitosterol og vinsyre, sitronsyre, eplesyre og oksalsyre, som hver forsterker helsen.

Fordelene med denne frukten er mange - den brukes til å behandle revmatoid artritt, anoreksi, fordøyelsesbesvær, kolikk, hepatomegali, splenomegali, hjertesykdom, ødem, feber og nerveproblemer.

Umodne frukter har snerpende egenskaper, som brukes i folkemedisin fra Sørøst-Asia i sykdommer i mage-tarmkanalen.

Modne frukter er i sin tur et utmerket terapeutisk og profylaktisk middel for forkjølelse og infeksjoner i øvre luftveier, noe som gir antiinflammatorisk, antibakteriell og immunstimulerende effekt.

Bønnene anbefales også til bruk i gulsott fordi de inneholder mange stoffer som beskytter leverceller mot skade fra giftstoffer, inkludert alkoholmisbruk.

Blyantblader brukes også, et avkok av dem er et utmerket middel mot diaré, som et middel mot betennelsessykdommer i munnhulen og smerter i ørene, og et avkok av røttene er også kjent som en ormhelm.

Røttene inneholder salisylsyre, som hjelper med høyt blodtrykk. Det høye jerninnholdet i blyant er en trofast hjelper i kampen mot anemi.

Anbefalt: