Soppforgiftning Boom, Fem Døde

Video: Soppforgiftning Boom, Fem Døde

Video: Soppforgiftning Boom, Fem Døde
Video: "Non-stop" emergency landing scene with C-BooL music 2024, September
Soppforgiftning Boom, Fem Døde
Soppforgiftning Boom, Fem Døde
Anonim

Fem personer som var erfarne soppplukkere døde av forgiftning. Det er en skikkelig oppblomstring fra soppforgiftning i Plovdiv, hvor 14 personer med symptomer på forgiftning har blitt innlagt så langt.

Den ene døden for landet er i Stara Zagora og den andre i Smolyan. Tre til døde i Haskovo, Velingrad og Plovdiv. Ofrene var soppplukkere med mange års erfaring og hadde så langt ingen problemer med å gjenkjenne de giftige artene.

Siden begynnelsen av oktober har 14 personer med soppforgiftning blitt innlagt på toksikologiklinikken på Plovdiv universitetssykehus. Mange av dem er erfarne soppplukkere med mer enn 10 års erfaring.

Tre av pasientene var i kritisk tilstand etter å ha spist en grønn, hvit eller klebrig hvit fluesopp. Blant ofrene er 4 barn og 8 syrere.

De forgiftede sier at de plukket sopp fra marken og deretter kokte dem til masse. Folk som har søkt medisinsk hjelp i tide, er nå på bedring.

Sopp
Sopp

For øyeblikket samler folk sopp masse uten å kjenne dem godt. Bortsett fra at terapien er dyr, garanterer den ikke, spesielt i tilfeller av såkalt falloid fluesoppforgiftning - sa professor Yanko Ilieva fra Plovdiv toksikologi.

Siden behandlingen er veldig dyr, anbefaler eksperter å ikke plukke sopp selv og bare kjøpe dem fra folk som vi er sikre på å kjenne igjen den giftige arten.

En liter blodrensing koster 1100 BGN, og hele behandlingen kan koste mellom 5000 og 6000 BGN.

De første symptomene på rus er alvorlige magesmerter, kvalme, oppkast, diaré. På grunn av den rådende forkjølelsen i landet ble noen pasienter villedet for at det var et virus og prøvde å selvmedisinere.

Imidlertid kan enhver forsinkelse i medisinsk inngrep være dødelig og få fatale konsekvenser for helsen og livet ditt. Dette gjelder spesielt for forbruk av grønn fluesopp.

Giftstoffene i 5 gram fluesopp kan drepe en person på 70 kilo. Det er mulig for en person å oppleve de første symptomene på soppforgiftning bare 48 timer etter inntak.

Anbefalt: