Svovel Svamp

Innholdsfortegnelse:

Video: Svovel Svamp

Video: Svovel Svamp
Video: Den svampede svamp svamp! 2024, September
Svovel Svamp
Svovel Svamp
Anonim

Svovelsvampen / Laetiporus sulphureus / er en art av basidiomycete sopp. Den tilhører familien Polyporaceae. I den kan fruktlegemene males i forskjellige farger, oftest i gul eller oransje. Arten distribueres hovedsakelig i Europa og Nord-Amerika. Dens engelske navn er Chicken of the woods og Sulphur shelf. I Tyskland kalles soppen Schwefelporling, og i Russland er den kjent som Trutovik svovelgul.

Svovelsoppens fruktkropp er avrundet, omtrent 35-40 centimeter bred, gulfarget, rynket. Når det gjelder gamle sopp, dekkes det vanligvis med et melavleir. Det er interessant for denne arten at de enkelte fruktlegemer er koblet til hverandre. Rørene til svovelsvampen er omtrent 4-5 millimeter lange. De er farget gule og kombinert med kjøttet.

Når soppen når en viss alder, begynner de å skille ut en bestemt væske. Kjøttet av svovelsoppen har en god lukt. Den har også en spesifikk diskret sur note. I ung sopp er den saftig og myk, men over tid blir den fast. Sporepollen i denne arten er farget hvit.

Oppsamling og lagring av svovelsvamp

Soppplukking er en ekstremt morsom aktivitet, men skal fremdeles bare praktiseres i selskap med kompetente soppplukkere. Erfarne soppplukkere vet at Laetiporus sulphureus hovedsakelig finnes i løvskog. Noen ganger ligger den i barskog. Denne arten vokser på både levende og døde løvtrær.

De fleste eksemplarer av arten finnes i løpet av vårmånedene. Om høsten er det også mulig å komme over svovelsvamp. Det finnes vanligvis i store mengder. Det hender ofte at den blir liggende på et tre i flere år. Når du samler Laetiporus sulphureus, bør du være oppmerksom på soppens alder, da de gamle representantene for arten ikke er egnet for konsum.

I dem er kjøttet tøft og fast å ta på, og hetten er falmet i fargen. Det antas at Laetiporus sulphureus knapt kan forveksles med en annen art, men det må fortsatt utvises forsiktighet.

Når det gjelder lagring av svovelsvamp, i denne forbindelse er det overlegen de fleste andre arter. Som regel bør sopp ikke lagres i lang tid uten å være spesielt behandlet, siden de raskt mister sitt friske utseende. Svovelsvampen kan imidlertid konserveres selv om den ikke oppbevares i kjøleskapet i mer enn 24 timer.

Koke en svovelsvamp

Svovelsvampen er mye brukt på kjøkkenet. Som allerede nevnt brukes de unge fruktlegemene til Laetiporus sulphureus til kulinariske formål. Noen mennesker er redde for å spise eldre sopp, der kjøttet ennå ikke har stivnet for mye. Kjøttet til de unge prøvene er saftig, med en lett syrlig smak og en behagelig aroma.

I vegetarisk mat brukes den som erstatning for kylling. Tilberedt med nødvendige krydder, det er så lik produktet av animalsk opprinnelse at forskjellen er vanskelig å legge merke til. Faktisk er denne funksjonen av kjøttet årsaken til at det i noen land kalles skogens kylling.

Svovel svamp
Svovel svamp

Svovelsvampen er egnet for steking, marinering, matlaging, panering. Alle slags spesialiteter kan tilberedes fra den, og krydder som rosmarin, timian, sort pepper og safran brukes vanligvis til å smake på kjøttet.

Vi tilbyr deg en idé til en salat med en svovelsopp, som ikke bare er veldig frisk, men også kosthold.

Nødvendige produkter: 400 g svovelsvamp, 2 ss anstrengt yoghurt, 2 grønne løk, 3 kokte poteter, 1 dill, olivenolje, sitronsaft, pepper, salt

Fremstillingsmetode: De unge fruktlegemer av svovelsvamp rengjøres og vaskes. Skjær i store biter og kok i saltvann i omtrent en time. Vask deretter med kaldt vann og la det renne av. I mellomtiden kutter du potetene i terninger og hakker grønne løk og dill. Alle knuste produkter blandes i en stor bolle og tilsett sil og melk. Salaten røres og serveres. Eventuelt pyntet med svarte oliven.

Fordeler med svovelsvamp

Det er mange fordeler med svovelsvamp. Det har vist seg å være en kilde til fiber, protein, vitamin C, vitamin B, vitamin D og vitamin K. Svovel er verdifull for medisin fordi det er nødvendig for produksjon av visse typer medisiner. Den inneholder mange nyttige stoffer som har en positiv effekt på problemer med lever og gallegang.

De har også en gunstig effekt på problemer med luftveiene. Svovelsvamp brukes noen ganger som en kur mot tuberkulose. Ifølge noen eksperter hjelper forbruket av denne typen sopp også til å redusere overflødig vekt raskere. Faktisk inneholder to kopper av denne typen sopp bare omtrent tretti kalorier.

Skader fra svovelsvamp

Svovelsvampen forårsaker skade hovedsakelig på treet det vokser på. Det skader treet selv på levende trær. Forskerne er imidlertid ikke enstemmige om det er en parasitt eller ikke.

Når det gjelder menneskers helse, kan svovelsoppen også være farlig hvis forbrukeren har en allergi mot den. Hvis en person ikke har prøvd soppen før, blir bare en liten del av den fortært ved første bit. I tilfelle en allergisk reaksjon er det problemer med fordøyelsen, hallusinasjoner, kvalme og andre.

Anbefalt: