Infiserte Egg I Vårt Land - Hva Er Sjansen?

Video: Infiserte Egg I Vårt Land - Hva Er Sjansen?

Video: Infiserte Egg I Vårt Land - Hva Er Sjansen?
Video: 4000 основных английских слов 1 2024, September
Infiserte Egg I Vårt Land - Hva Er Sjansen?
Infiserte Egg I Vårt Land - Hva Er Sjansen?
Anonim

Skandalen med fipronilegg og eggprodukter forurenset med det giftige stoffet i Europa vokser. Flere og flere land trekker smittede forsendelser fra sine markeder, noe som reiser det logiske spørsmålet - hva er sjansen for at skrekken også vil påvirke Bulgaria.

Ifølge eksperter er sjansen for å ha infiserte egg i vårt land null. Bedrifter med infiserte egg importerer ikke produkter til Bulgaria.

De to gårdene, som eies av et nederlandsk selskap, sto i sentrum av saken, noe som førte til uttak av egg fra handelsnettverket til en rekke europeiske land. Heldigvis har produktene deres aldri vært på markedet i Bulgaria.

Eggskandalen, som startet for noen dager siden fra Belgia og Nederland, ble ikke oversett av det innfødte departementet for landbruk og mat. De politimyndigheters oppfatning er at det ikke foreligger data om forurensede eggprodukter på det bulgarske markedet.

For øyeblikket er det akseptert at sjansen for å finne fipronil i mat i vårt land er null. Stoffet er generelt forbudt ved behandling av mat, men dette er relativt nylig. For bare noen få år siden ble fipronil mye brukt, og det var ingen akutte forgiftninger. I dag brukes den regelmessig og dosene reguleres av kontrollmyndighetene, med en viss mengde fordelt. Fipronil har ikke vært tilgjengelig i Bulgaria i årevis, selv for ideelle formål.

Anbefalt: