Oppbevar Aldri Frukt Og Grønnsaker Sammen

Innholdsfortegnelse:

Video: Oppbevar Aldri Frukt Og Grønnsaker Sammen

Video: Oppbevar Aldri Frukt Og Grønnsaker Sammen
Video: Agrogoroskop fra 11. til 13. oktober 2021 PLUS 2024, September
Oppbevar Aldri Frukt Og Grønnsaker Sammen
Oppbevar Aldri Frukt Og Grønnsaker Sammen
Anonim

Hvis du kjøper regelmessig frukt og grønnsaker, har du sikkert lagt merke til at de noen ganger bryter sammen veldig raskt. Du kan unngå et slikt fenomen ved å følge tips for intelligent lagring av frukt og grønnsaker.

Hold agurkene atskilt

De fleste frukter, som epler og meloner, produserer en gass som akselererer modningen, men også bytte av andre planteprodukter. Agurker har samme eiendom. Oppbevar dem derfor alene, på et kjølig sted uten kontakt med andre matvarer.

Ikke hold urter med grønnsaker

Persille
Persille

Hvis du kjøper en haug persille eller dill fra markedet, må du ikke legge dem i kjøleskapet ved siden av de andre grønnsakene. Legg dem i en bolle med vann som blomster. På denne måten vil du holde det friske utseendet lenger, og du vil kunne bruke dem i salater med persille som en tabul eller til og med lage persille kjøttboller.

Separer høstens frukt

Courgette og squash har som kjent lang holdbarhet, men epler og andre høstfrukter, som pærer, skal ikke lagres ved siden av dem, da dette vil føre til gulfarging.

Hold epler borte fra appelsiner

Eple og appelsin
Eple og appelsin

Epler frigjør en gass som kalles etylen, et modningsmiddel som vil ødelegge produktene rundt det raskere. Hvis du vil forlenge holdbarheten, oppbevar eplene i kjøleskapet eller oppbevares, men borte fra andre vegetabilske matvarer.

Hold potetene borte fra løken

Poteter og løk skal helst skilles fra hverandre. Ellers kan deres kontakt forringe egenskapene deres. Hvitløk og løk kan lagres ved siden av hverandre uten å modnes eller ødelegges, men bør oppbevares på et godt ventilert sted.

Bananer får avokado til å modnes

Avokado
Avokado

Gassene som slippes ut av bananer fremmer modning i avokado. Hvis du trenger å forlenge levetiden til en avokado, må du oppbevare den i kjøleskapet for å redusere modningsprosessen betydelig. Og så kan du trygt bruke den til en deilig guacamole eller annen avokadosnack.

Oppbevar ikke tomater i kjøleskapet

For lenge lagring av tomater i kjøleskapet kan gjøre dem myke og ødelegge smaken. De kan lagres i omtrent to til tre dager, men når de oppbevares ved romtemperatur, har de mer smak. Så ideelt sett, hold dem på benken, borte fra annen frukt og grønnsaker, så du kan tilberede perfekte salater med tomater.

Anbefalt: