Frokostblandinger Er Kreftfremkallende

Video: Frokostblandinger Er Kreftfremkallende

Video: Frokostblandinger Er Kreftfremkallende
Video: ТРИ ВЕЩИ крючком: ЖАКЕТ БОЛЕРО КАРДИГАН одним красивым и легким узором, МАСТЕР КЛАСС - УЗОР, СХЕМЫ 2024, September
Frokostblandinger Er Kreftfremkallende
Frokostblandinger Er Kreftfremkallende
Anonim

Noen av verdens største kornprodusenter planlegger å slutte å bruke resirkulert papir til produktemballasjen.

Dette kommer etter at forskere fra Sveits nylig oppdaget at eskene der korn oppbevares er kreftfremkallende og utgjør en stor risiko for forbrukernes helse.

Forskere i Zürich fant giftige kjemikalier i oppbevaringsbokser hentet hovedsakelig fra resirkulerte aviser. Ifølge forskere kan emballasjen av resirkulerte papirprodukter påvirke matvaren, selv om den legges i en ekstra pose.

Dette ble klart etter at de sveitsiske forskerne analyserte mer enn 119 produkter fra det tyske markedet, der de fant giftige stoffer som er mellom 10 og 100 ganger over det tillatte minimumet.

Frokostblandinger er kreftfremkallende
Frokostblandinger er kreftfremkallende

Kjemikalier kalt mineraloljer, som stammer fra trykkfarger, kan ha en ekstremt negativ effekt på en persons indre organer, sa BBC i en uttalelse.

Ifølge media følger de fleste produsenter over hele verden for tiden en policy om å stoppe emballasje i papir som forårsaker kreft. Det viser seg at emballasjen til litt spaghetti, pasta og ris også er kreftfremkallende.

Samtidig hevder anerkjente organisasjoner i næringsmiddelindustrien at det foreløpig ikke er noen avgjørende bevis for at mineraloljene i resirkulert papir utgjør en farlig risiko for menneskers helse.

Imidlertid har de en tendens til å delta i fremtidige analyser som kategorisk bekrefter eller tilbakeviser antagelsene fra sveitsiske forskere.

For øyeblikket er det ingen offisiell informasjon om den bulgarske papiremballasjen av noen produkter utgjør en risiko for kreft.

Anbefalt: