Egg: En Uunnværlig Kilde Til Verdifulle Stoffer

Video: Egg: En Uunnværlig Kilde Til Verdifulle Stoffer

Video: Egg: En Uunnværlig Kilde Til Verdifulle Stoffer
Video: 1000+ Common Russian Words with Pronunciation 2024, September
Egg: En Uunnværlig Kilde Til Verdifulle Stoffer
Egg: En Uunnværlig Kilde Til Verdifulle Stoffer
Anonim

Tidligere var egg et symbol på lykke. En rik kilde til næringsstoffer, egg er en kilde til liv. Proteinene, vitaminene, mineralene og fettene i dem er ekstremt viktige for kroppens utvikling.

Et egg inneholder i gjennomsnitt 6 gram fett og en veldig liten mengde karbohydrater. Egg er også rik på vitamin A og B, jern, fosfor, magnesium, mineraler som svovel og natrium.

Sammenlignet med protein inneholder eggeplommer mer fett, protein og jern. Ett egg inneholder 80 kalorier. Egg med både brune og hvite skall er tilgjengelig på markedet. Egg med brune skall inneholder flere vitaminer.

Når du lagrer egg i kjøleskapet, har du vitamin A. Etter å ha kjøpt egg, bør de konsumeres på kort tid. Ellers kan det redusere mengden vitamin B12.

Som med mange andre matvarer, bør ikke forbruket av egg overdrives. Å forbruke flere egg kan være helseskadelig, for eksempel høyt blodtrykk, høyt kolesterol, noen hudsykdommer. Egg har alle næringsstoffene kroppen trenger, men i normale mengder.

egg
egg

Ferske egg beholder friskheten i 14 dager. Og hvordan vet du om eggene er friske? Hold dem i lyset, og hvis de er gjennomsiktige, så er de friske. Hvis de plasseres i vann og faller til bunns, betyr det at eggene også er friske.

Når eggehviten skiller seg fra eggeplommen, betyr det at eggene er gamle. Hvis et hardkokt egg blir skåret i to på langs og eggeplommen er midt i midten, er egget friskt.

Anbefalt: