7 Fakta Om Egg Som Du Kanskje Ikke Vet

Innholdsfortegnelse:

Video: 7 Fakta Om Egg Som Du Kanskje Ikke Vet

Video: 7 Fakta Om Egg Som Du Kanskje Ikke Vet
Video: Смотрите 4, 5, 6 серии, юмористического сериала для подростков - "Хочу в Париж". 2024, September
7 Fakta Om Egg Som Du Kanskje Ikke Vet
7 Fakta Om Egg Som Du Kanskje Ikke Vet
Anonim

Tror du at du vet det alt om egget utover de mange alternativene for forberedelse? Det viser seg at det skjuler flere hemmeligheter under skallet enn vi tror. Her er minst 7 nysgjerrige fakta om eggsom vil overraske deg.

1. Egget lagres ikke i kjøleskapet

I motsetning til hva mange tror (og eggrommet som selger hvert kjøleskap), lagres ikke egg i kjøleskapet. Hvorfor? Fordi de er naturlig dekket med en beskyttende film som hindrer bakterier i å passere. Dessuten lagres egg i store rom aldri på et kjølig sted, så hvorfor gjør det hjemme?

2. Skallet har porer

Skallet på egget har porer, og av denne grunn, plassert i kjøleskapet, kan det absorbere all lukten. Det har sannsynligvis skjedd deg, og du vet at det ikke er hyggelig i det hele tatt. Dette er en annen grunn til å unngå å legge egg i kjøleskapet. Hvis du glemmer, vil kanskje luktene minne deg på det.

3. Plommen blir fortært innen 24 timer

Eggeplomme
Eggeplomme

Foto: 1

Vær oppmerksom på at du ikke kan gjøre noe med et allerede ødelagt egg. Ødelagt, det er en favorittjord for mikrober. Ikke legg den i en kopp eller et underkop før du er klar til å koke den. Rå eggeplomme bør konsumeres i løpet av en dag - 24 timer, ikke mer.

4. Hvert tall betyr noe

Egg fra høner
Egg fra høner

0, 1, 2 eller 3 … hvert solgte egg må ha et skallnummer for å informere forbrukerne om oppdrett av høna som la det. Nummer 0 betyr at egget er et produkt av økologisk jordbruk, 1 - at høna blir oppdrettet utendørs, 2 - ved gulvoppdrett (høner er ikke i bur, men innendørs) og 3 - at høna har vokst i et bur.

5. Egg har ikke samme farge fordi …

Eggeskallfarge
Eggeskallfarge

I noen land er eggene beige, i andre er de ofte hvite. I Bulgaria er de funnet av begge, men de fleste er de med et mørkere skall. Faktisk har fargen ingenting med eggets kvalitet å gjøre. Fargen på skallet avhenger av rasen på leggehøna.

6. Vask aldri egg

Eskeeske
Eskeeske

Det skjer ofte når du åpner esken med eggene, noen av dem har sunket ned i skitten. Dette reiser spørsmålet om eggforurensning. Men det er ingen grunn til bekymring, beskyttelsesfilmen til skallet forhindrer bakterier i å passere den inn i egget. Hvis du vasker egget, fjerner du imidlertid denne beskyttende barrieren, og risikoen for forurensning vil øke.

7. Forsikre deg om at egget er friskt uten å bryte det

Det er fullt mulig å sjekke om egget er friskt uten å måtte bryte det. Det er nok å senke det i et glass vann, hvis det synker, så er det friskt, hvis det er "mellom to farvann", må du fortære det raskt, hvis det svømmer fritt, er det ikke lenger egnet til konsum.

Anbefalt: