De Vil Innføre En Minimumskvalitetsgrense For Mat

Video: De Vil Innføre En Minimumskvalitetsgrense For Mat

Video: De Vil Innføre En Minimumskvalitetsgrense For Mat
Video: Идеальные булочки для бургеров🍔⭐😍: ваши дети будут счастливы! {+ МОЙ СЕКРЕТ РУЧОГО ЗАМЕСА СДОБЫ} 2024, September
De Vil Innføre En Minimumskvalitetsgrense For Mat
De Vil Innføre En Minimumskvalitetsgrense For Mat
Anonim

Minimum terskler for matkvalitet forventes å bli innført snart. Landbruksminister Miroslav Naydenov og representanter for store detaljhandelskjeder er enige om dette.

Dette betyr at statlig etat vil stille visse krav som selv de billigste matvarene i butikkene må oppfylle. Målet med initiativet er å kontrollere sikkerheten til mat kjøpt av forbrukere, samt å forhindre mulige alvorlige ulykker med matforgiftning.

Som et resultat av innovasjonen, til tross for mange misnøye hos en stor del av de bulgarske produsentene, er det foreløpig ingen offisiell informasjon om en massetrekking av produkter fra detaljhandelen.

Naidenov forsikret imidlertid at "det som tilbys i detaljhandelskjeder, absolutt ved lov og i henhold til garantiene de gir, er trygt." Møtet hadde heller som mål å diskutere om dette sikkerhetsnivået kan oppgraderes med et visst kvalitetsnivå.

Kjøttdeig
Kjøttdeig

Ministeren forpliktet seg imidlertid ikke til frister for innføring av minimumsterskler, og han forklarte heller ikke hvilket prinsipp det vil bli bestemt om et produkt er av god kvalitet eller ikke, og hvordan dette vil påvirke sluttprisen.

For øyeblikket definerer den bulgarske statlige standarden / BDS / den øvre grensen for kvaliteten på meieriprodukter og kjøttprodukter / "Stara Planina" /, men den nedre grensen for kvalitet er ikke definert, forklarer lederne for butikkjedene.

Representantene for hypermarkedene svarte imidlertid ikke på spørsmålet om det er kartellavtaler mellom dem for matpriser.

Anbefalt: