Uvanlig Hvit Jordbær Dyrkes I Nederland

Video: Uvanlig Hvit Jordbær Dyrkes I Nederland

Video: Uvanlig Hvit Jordbær Dyrkes I Nederland
Video: SCP-261 Pan-dimensionel Vending og eksperiment Log 261 Ad De + Komplet + 2024, September
Uvanlig Hvit Jordbær Dyrkes I Nederland
Uvanlig Hvit Jordbær Dyrkes I Nederland
Anonim

Bønder i Nederland dyrker et uvanlig hvitt jordbær med ananassmak. Jordbæret er mye mindre enn det kjente røde sorten og har små røde frø over hele overflaten.

Det eksotiske jordbæret ble funnet i naturen i Sør-Amerika, og nederlandske bønder reddet det fra utryddelse. Sorten heter Pineberries, som på engelsk er en kombinasjon av ordene ananas og jordbær.

I begynnelsen er den uvanlige frukten grønn, og etter modning begynner den å bli hvit og få den sterke aromaen av ananas. Imidlertid ligner den søramerikanske frukten det kjente røde jordbæret.

Den hvite sorten er imidlertid mindre og smaker søtt og sur og er saftigere enn vanlige jordbær. Størrelsen på det hvite jordbæret er mellom 15 og 33 millimeter.

Den nederlandske gården som inspiserer dem, er Beckers Beris, og bøndene sier at de har dyrket den uvanlige sorten i 11 år.

Hvite jordbær antas å være en hybrid mellom den søramerikanske jordbær Fragaria chiloensis, som finnes i noen ville områder i Chile, og den nordamerikanske røde fristelsen Fragaria virginiana.

I henhold til deres biologiske opprinnelse er de identiske med vanlige jordbær og tilhører samme art Fragaria Ananassa.

Jordbær kan spises ferske, serveres med yoghurt eller iskrem, brukes til å dekorere desserter og drikke.

Den uvanlige varianten ble først lansert på markedet av den britiske supermarkedskjeden Waitrose. Dette er ikke første gang Waitrose overrasker sine kunder med uvanlige jordbær.

I 2008 lanserte butikkjeden den såkalte strasberri - en hybrid mellom jordbær og bringebær. Og to år senere, under Wimbledon-tennisturneringen, tilbød Waitrose sine kunder pølser med jordbærsmak.

Det hvite jordbæret dukket opp først i Europa på 1700-tallet, men hittil er det truet med utryddelse. På grunn av sitt rare utseende blir de ofte assosiert med jordbærene fra filmen Alice in Wonderland av regissør Tim Burton.

Anbefalt: