I Dag Er Den Internasjonale Dagen Mot Fedme

Video: I Dag Er Den Internasjonale Dagen Mot Fedme

Video: I Dag Er Den Internasjonale Dagen Mot Fedme
Video: The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy 2024, September
I Dag Er Den Internasjonale Dagen Mot Fedme
I Dag Er Den Internasjonale Dagen Mot Fedme
Anonim

I dag markeres den internasjonale dagen mot fedme. Fedmen til befolkningen i utviklede land får stadig større omfang av en global pandemi.

Å være overvektig er ikke bare et estetisk problem. Fedme er først og fremst et sosialt og medisinsk problem som berører alle sosiale lag i det moderne samfunnet.

"Halvparten av menneskeheten dør av sult, den andre halvparten er på diett." - Ordene til den fremtredende bulgarske dramatikeren og forfatteren Stefan Tsanev uttalte seg i 1991 viste seg å være profetiske.

Ifølge Verdens helseorganisasjon lider mellom 30 og 80% av voksne i europeiske land av varierende grad av fedme.

Statistikken for barn er spesielt bekymringsfull - 20 prosent av europeerne er overvektige, og ¼ av dem er overvektige. I antall - 14 millioner barn er overvektige, 3 millioner av disse barna er overvektige.

Fedme hos barn
Fedme hos barn

Eksperter advarer om at hvis tendensen til å øke fedme fortsetter, vil vi være den første generasjonen hvis foreldre vil overleve den. Dette vil være et direkte resultat av kostholdet vårt.

Bulgaria er ikke noe unntak fra de generelle europeiske trendene. Data fra undersøkelser utført i vårt land viser at 2 millioner av voksne bulgarske statsborgere er overvektige. 1 million er bulgarere som lider av fedme. 200 000 bulgarske barn bærer byrden av overvekt, og 67 000 bulgarske barn er overvektige.

Sammenlignet med andre land i EU ligger Bulgaria på sjetteplass i fedme og overvekt hos barn. De triste dataene viser at i år har hver tredje bulgarske første klasse vært overvektig.

Ernæring
Ernæring

Fedme og overvekt fører til en rekke ytterligere og potensielt dødelige sykdommer. Overvekt er blant hovedårsakene til økningen i forekomsten av type 2-diabetes, hjerte- og karsykdommer, metabolske forstyrrelser og andre.

Bulgaria feirer verdens fedmedag ved å iverksette en rekke tiltak for å forhindre overvekt og øke ernæringskulturen.

Fra 30. oktober til 3. november vil gratis målinger av vekt, fettmasse og kardiovaskulær risikovurdering bli organisert for alle innen Alley of Health-initiativet.

Den bulgarske foreningen for bekjempelse av overvekt organiserer presentasjonen av nye kostholdsprodukter og kosttilskudd som kan brukes til både forebygging og behandling av fedme og tilhørende komplikasjoner.

Spise sunt
Spise sunt

Det medisinske universitetet i Sofia, som er partner i et stort internasjonalt prosjekt for forebygging av fedme og type 2-diabetes, vil rekruttere deltakere til en medisinsk studie.

Søkere bør være overvektige og ha økt risiko for å utvikle diabetes. Som en del av studien, som vil vare i 3 år, vil helsen deres være under konstant medisinsk kontroll, og de første tre månedene får de gratis kosttilskudd.

Sofia er vert for den 17. verdenskongressen for ernæring, som vil delta på 358 delegater fra 19 land. Ledende spesialister innen ernæring og ernæring vil holde en rekke forelesninger relatert til forebygging av fedme hos barn, moderne diett og innovasjoner innen ernæringsvitenskap.

Anbefalt: